PSV gaat voor 18e thuiszege op rij

Artikel
PSV gaat voor 18e thuiszege op rij

Sparta Rotterdam eindigde afgelopen seizoen bij zijn rentree in de Eredivisie op de vijftiende plek. Momenteel staat het elftal van hoofdcoach Alex Pastoor één plaats hoger, een positie die de club aan het einde van deze jaargang ook hoopt te bekleden.

Geen uitzege
De Rotterdammers zullen niet met al te veel vertrouwen naar het Philips Stadion afreizen. Sparta wacht al zes uitwedstrijden op een overwinning. Daarmee is het een van de vier teams die dit eredivisieseizoen nog geen uitwedstrijd wist te winnen. PSV verslaan zal een flinke kluif worden. Phillip Cocu en zijn elftal hebben al zeventien thuiswedstrijden achter elkaar gewonnen.

Scoort moeizaam
Sparta heeft dit seizoen moeite om het net te vinden. Het elftal scoorde pas elf keer in dertien wedstrijden. Het probleem zit hem in de efficiëntie van de ploeg. Slechts acht procent van de Rotterdamse schoten levert een doelpunt op. Samen met NAC Breda en Roda JC Kerkrade is Sparta de minst efficiënte ploeg van de Eredivisie.

Topscorer én aangever
Robert Mühren is de aangewezen man om de doelpunten te verzorgen. De van Zulte Waregem gehuurde spits scoorde tot op heden drie keer en gaf vier assists. De laatste weken fungeert Mühren vooral als aangever. Bij de laatste drie eredivisiegoals van Sparta gaf hij de beslissende voorzet.

De volledige selectie van Sparta Rotterdam vind je hier

Bekijk ook

HISTORY | #VITPSV

Video

'We hebben heel het team nodig'

Video