PSV Foundation en gemeente Meierijstad verlengen samenwerking

Artikel
PSV Foundation en gemeente Meierijstad verlengen samenwerking

PSV Foundation en gemeente Meierijstad hebben een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. De verlenging van de samenwerking bindt beide partijen tot 2024 aan elkaar. Wethouder Van der Pas van gemeente Meierijstad en PSV Foundation-bestuurslid Peter Fossen zijn content met de overeenkomst.

Toekomst
De vernieuwde samenwerking is gericht op Passend Sporten. Dat wil zeggen: sporten voor mensen met een beperking. Op sportaccommodatie Zuideinderpark gaat PSV Foundation aan de slag om Passend Sportaanbod te ontwikkelen. Enkele vormen waar op korte termijn mee gestart gaat worden zijn Blindenvoetbal, Amputatievoetbal, Framevoetbal en Elektrisch rolstoelvoetbal. De komende maanden gaat gemeente Meierijstad aanpassen tot een Passend Sportvriendelijke omgeving waar iedereen uit de regio naar toe kan komen om gebruik te maken van de mogelijkheden om te sporten.

De afgelopen jaren werkten gemeente Meierijstad en PSV Foundation al nauw samen op het gebied van Walking Sports. Dankzij de samenwerking zorgden de betrokken partijen ervoor dat 150 inwoners uit de regio meer konden bewegen.

Bekijk ook