PSV evenaart record met winst op N.E.C: 0-4

PSV is het tweede blok wedstrijden van dit seizoen voortvarend gestart. De ploeg van trainer Phillip Cocu kende geen enkel probleem met N.E.C. en won in Nijmegen met 0-4, een stand die al na 24 minuten op het scorebord stond. Met de zege evenaart PSV het eigen eredivisierecord van 12 uitzeges op een rij, dat stamt uit 1988. Daarnaast is PSV voor minstens een dag koploper.

Droomstart
In Nijmegen kende PSV dankzij basisdebutant Bart Ramselaar een droomstart. Al in de 4e minuut brak de middenvelder na een goede loopactie door de verdediging van N.E.C. heen om vervolgens hard af te ronden: 0-1. Ramselaar, wiens basisplaats ten koste ging van Andrés Guardado, zag Gastón Pereiro zijn score nauwelijks zes minuten later al verdubbelen. De Uruguayaan was het eindstation van een vlijmscherpe PSV-counter en zette op aangeven van Luuk de Jong, de ook Ramselaar in staat stelde te scoren, de 0-2 op het scorebord. Een kwartier later stond het al 0-4. Eerst via Brenet die na een rush een voorzet van Pereiro achter N.E.C.-goalie Joris Delle knikte, gevolgd door de 0-4 van De Jong.

Bart Ramselaar maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV Bart Ramselaar maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV

Debuut Lundqvist
Met die tussenstand zochten N.E.C. en PSV ook de kleedkamer op. Direct na rust had Pröpper de score alweer omhoog kunnen tillen. De middenvelder verscheen na een goede loopactie oog en oog met Delle, maar raakte de bal dusdanig verkeerd dat de doelman de bal eenvoudig kon oppakken. In die tweede helft had PSV, als het iets scherper in de eindpass was, nog verder bij de Nijmegenaren weg kunnen lopen. Met het drukke programma van komende maand voor de boeg ging de voet echter wat van het gaspedaal. De Zweed Ramon Pascal Lundqvist (19) maakte tien minuten voor tijd nog wel zijn debuut voor PSV, dat de Eredivisie met 13 punten uit 5 wedstrijden voor minstens een dag aanvoert. Feyenoord kan zondagmiddag op 15 punten komen. Datzelfde Feyenoord komt volgende week zondag op bezoek in het Philips Stadion. Dinsdag speelt PSV in de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid.

Luuk de Jong gaf twee assists en was eenmaal trefzeker in de eerste helft Luuk de Jong gaf twee assists en was eenmaal trefzeker in de eerste helft