PSV en VfL Wolfsburg akkoord over Bruma

Artikel
PSV en VfL Wolfsburg akkoord over Bruma

Jeffrey Bruma (24) vertrekt naar VfL Wolfsburg. PSV en de club uit de Duitse Bundesliga hebben een akkoord bereikt over de overgang van de centrale verdediger, die de afgelopen twee jaar kampioen werd in Eindhoven.

Dinsdag keuring
Jeffrey Bruma, die in de zomer van 2013 van Chelsea overstapte naar PSV, moet enkel nog gekeurd worden in Wolfsburg. Dat gebeurt aankomende dinsdag. Wanneer Bruma de keuring succesvol volstaat, tekent hij een vijfjarig contract bij de ploeg die afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Bundesliga eindigde. VfL Wolfsburg kent de medische achtergrond van Bruma en ziet de keuring als een formaliteit.

Tweemaal landskampioen
Bruma kwam in de zomer van 2013 naar PSV en veroverde vrijwel direct een plaats in het team van Phillip Cocu. Na een vierde plaats in zijn eerste seizoen, werd hij tweemaal landskampioen met PSV (in 2015 en 2016). Verder won Bruma vorig seizoen de Johan Cruijff Schaal en bereikte hij met de club de achtste finale in de UEFA Champions League. In totaal speelde Bruma 129 wedstrijden voor PSV (alle competities) waarin hij zeven keer scoorde. Daarnaast groeide hij uit tot vast selectielid van het Nederlands elftal, waarvoor hij inmiddels 19 keer speelde.

Jeffrey Bruma in actie tegen VfL Wolfsburg. De komende seizoenen speelt de verdediger in Duitsland | © Soccrates Jeffrey Bruma in actie tegen VfL Wolfsburg. De komende seizoenen speelt de verdediger in Duitsland | © Soccrates

Bekijk ook