PSV en GGzE tekenen intentieverklaring

Artikel
PSV en GGzE tekenen intentieverklaring

PSV en GGzE zijn al ruim zestig jaar goede buren en werken intensief met elkaar samen. Sinds vrijdagmiddag is deze samenwerking verder uitgebreid op maatschappelijk gebied. Algemeen directeur Toon Gerbrands en Joep Verbugt, Voorzitter Raad van Bestuur GGzE, tekenden in het Philips Stadion een intentieverklaring voor twee jaar.

Samenvoegen van aparte werelden
PSV en GGzE gaan op vier gebieden nadrukkelijk samenwerken: innovatie, zorg, onderzoek en huisvesting. Toon Gerbrands liet tegenover PSV TV weten erg verheugd te zijn met de geïntensiveerde samenwerking, waarin eigen regie bij persoonlijke ontwikkeling de verbindende factor is. “Wij zijn bezig om in de hele regio te zoeken naar partners die ons op allerlei gebieden kunnen versterken”, aldus Gerbrands. “Met GGzE halen we de wetenschap in huis. Ze doen veel onderzoek naar de mentale training en begeleiding van mensen. Dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van spelers. Wij zijn bij GGZE op bezoek geweest en hadden iets van: hier moeten we wel mee gaan samenwerken. Twee aparte werelden voegen zich nu samen tot een derde wereld.”

© PSV Media

Warm bad PSV
Joep Verbugt vertelde tijdens de contractondertekening dat hij zich meteen thuis voelde bij PSV. “Er ging een nieuwe wereld voor mij open. PSV voelde meteen als een warm bad. Dat wij als GGzE met deze topclub op deze gebieden nadrukkelijker samen gaan werken, is een hele eer. En dat ook nog eens in het jaar dat PSV kampioen is geworden. Dat kan geen toeval zijn. Ik kijk uit naar een nieuw tijdperk en verwacht een vruchtbare samenwerking.”