PSV eenvoudig langs Heracles Almelo

PSV heeft zondagmiddag eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo. In het Philips Stadion gaf het amper een kans weg en scoorde het zelf drie keer. Daardoor neemt de club de tweede plaats in de Eredivisie weer in.

Sterke start
Nog voor er in het Philips Stadion ook maar een minuut was gevoetbald, wist PSV al dat het zich dit paasweekend geen misstap kon veroorloven. Na zeges van AZ, Vitesse en Feyenoord lag de druk in de strijd om UEFA Champions League-voetbal bij ploeg van Roger Schmidt. In de openingsfase bleek PSV gelukkig geen ontwenningsverschijnselen te hebben opgelopen van een Eredivisie-loos weekend, want binnen tien minuten nam PSV de leiding.

Boscagli regisseert
Op aangeven van Olivier Boscagli – spelend op het middenveld in plaats van Ibrahim Sangaré – snelde Donyell Malen in de 9e minuut langs zijn directe tegenstander, waarna hij de bal vervolgens in de korte hoek plaatste: 1-0. Bij de 2-0 was Boscagli opnieuw van grote waarde. Ditmaal bediende hij Denzel Dumfries. De aanvoerder, zoals zo vaak mee opgekomen bij een PSV-aanval, zette zijn hoofd tegen een voorzet van de Fransman en hielp zijn ploeg daarmee al vroeg in de wedstrijd aan een comfortabele marge van twee.

Weinig te doen
Heracles Almelo-doelman Blaswich en Yvon Mvogo onderscheidden zich daarna met reddingen op pogingen van achtereenvolgens Malen, Burgzorg (Heracles Almelo, tweemaal) en Mario Götze, waardoor die marge ook bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft kwamen beide doelmannen minder in het hoofdstuk voor. Na een minuut of 65 moest Blaswich in actie komen na een kopbal van Cody Gakpo, maar verder drong PSV niet echt aan. Mvogo zag zelfs helemaal geen bal op zich af komen.

Tweede plaats
In de slotminuut liet invaller Mohamed Ihattaren de PSV-bank nog één keer opveren. De aanvallende middenvelder loerde naar de verre kruising en plaatste de bal er prachtig in: 3-0. PSV nam daardoor zonder moeite de tweede plaats weer over van AZ. Beide teams hebben 58 punten na 28 wedstrijden. Vitesse (55) en Feyenoord (51) volgen op enige afstand. Over een week reist PSV naar Venlo voor een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.