PSV dicht bij tweede plaats na voorlaatste speeldag

PSV1

PSV stevent af op de tweede plaats. Met nog één competitieronde te gaan heeft de ploeg na een 4-2 overwinning op PEC Zwolle een voorsprong van drie punten op AZ, dat met 0-0 gelijkspeelde bij FC Groningen. Daarnaast is het doelsaldo van PSV stukken beter (+10).

Sterke start
In het Philips Stadion kende PSV een sterke start tegen het al uitgespeelde PEC. In de eerste tien minuten bood Donyell Malen zijn collega-aanvallers Yorbe Vertessen en Eran Zahavi - die ondanks een zwaar weekend wilde spelen - twee prima kansen. Die werden nog gemist, maar na een klein kwartier werd de ploeg in het zadel geholpen door de bezoekers. Een teruspeelbal van Nakayama kon niet worden gecontroleerd door doelman Mous, waardoor het pardoes 0-1 stond.

Malen en Vertessen
Daarna ging het snel. PSV drukte PEC ver terug en kwam binnen het half uur op 3-0. Malen nam de tweede treffer (zijn negentiende van het seizoen) voor zijn rekening en deed dat op aangeven van Vertessen. De Belg was zelf trefzeker bij de derde PSV-treffer.

Prachtig moment Zahavi
Ook na rust en met enkele wissels bleef PSV domineren in het Philips Stadion. Na tien minuten spelen in de tweede helft gaf Malen de bal hoog voor en daar wist Zahavi wel raad mee. Met het hoofd promoveerde hij de voorzet tot goal. De zichtbaar geëmotioneerde spits zocht meteen contact met zijn familie die op de tribune plaats had genomen.

Riante uitgangpositie
PSV liet de teugels daarna wat vieren PEC deed in de 69e minuut voor het eerst wat terug toen en in de 90e minuut zette het met een vlotte counter uiteindelijk de einstand op het scorebord: 4-2. Zondag komt PSV uit bij FC Utrecht voor de laatste keer dit seizoen in actie. De ruime voorsprong ten opzichte van AZ maakt de kans groot dat het in Utrecht de tweede plaats, die recht geeft op de voorrondes van de UEFA Champions League, veilgstelt.