PSV delft het onderspit tegen AZ

PSV delft het onderspit tegen AZ
3 min
PSV1

Het Philips Stadion mocht eindelijk weer supporters ontvangen, maar zij zijn niet beloond met een overwinning. 1-2 werd de eindstand tegen AZ.

Supporters
Voor het oog van 12.000 supporters hervatte de Eredivisie in het Philips Stadion. Niet alleen ‘Simply The Best’ galmde door het stadion bij de opkomst van PSV, ook klonk er weer een luid applaus van de fans. Met deze steun begon de jacht naar drie punten. AZ werd snel onder hoge druk van PSV gezet. De eerste grote kans kwam van Cody Gakpo. Hij werd zeer fraai in stelling gebracht met een slimme pass van Olivier Boscagli. De hoek was echter te moeilijk voor een schot. Toch duurde het niet lang voordat de fans werden beloond. Gakpo gaf een piekfijne voorzet vanuit een hoekschop en Armando Obispo torende boven alles en iedereen uit. De voorsprong werd binnengehaald met een harde kopbal tegen de touwen. Het Philips Stadion kolkte weer als vanouds. 

Tegenvaller
Met de voorsprong in handen bleef de controle lang aan de zijde van PSV. Vlotte acties van Gakpo en Ritsu Doan hielden het tempo hoog. Ook Joey Veerman kwam tot een schietkans, van afstand haalde hij uit maar het schot ging langs het doel op. Uit het niets deden de bezoekers wat terug. Een voorzet richting het midden van het strafschopgebied werd achter Yvon Mvogo geschoten, een zure gelijkmaker. Het werd AZ snel weer moeilijk gemaakt. Bijna kwam de voorsprong terug via Ibrahim Sangaré die de bal van dichtbij net naast het doel werkte. Een doelpunt viel niet meer in de eerste helft.

Terugvechten
PSV kwam goed uit de startblokken in het tweede bedrijf, maar AZ verdedigde met man en macht. Het was wachten tot er een gat werd gevonden in de defensie van de Alkmaarders. De opening werd bijna gevonden na een slimme steekpass van Mario Götze. Gakpo zette een sprint in om hem te benutten, maar AZ-doelman Vindahl was net op tijd. PSV was nadrukkelijk aanwezig in het zestienmetergebied van de bezoekers. Een streep van Mauro JR kwam dichtbij de bevrijding, het werd Vindahl moeilijk gemaakt. Ook Yorbe Vertessen kwam dichtbij toen hij voor de rebound ging, maar het mocht niet baten.

Lege handen
Wederom viel er een doelpunt tegen het spelbeeld in. AZ wist op voorsprong te komen. Met nog een kwartier te gaan stond er een flinke klus voor de boeg. Met Eran Zahavi, Vertessen en Bruma als invallers werd alles op de aanval gezet. AZ stond constant onder druk, maar de gehoopte goal viel niet meer, ondanks waardige pogingen van Götze, Mauro JR en Gakpo. Lege handen voor PSV in eigen huis.