PSV definitief tweede na zondag in Utrecht

PSV heeft definitief beslag gelegd op de tweede plaats in de Eredivisie. Tegen FC Utrecht werd het 1-1, waardoor de club op 72 punten het seizoen eindigt.

Grote kans Zahavi
In Stadion Galgenwaard kon PSV spelen met in het achterhoofd de voorsprong van drie punten en een veel beter doelsaldo dan AZ. Toch zei Hoofdcoach Roger Schmidt vooraf nog dat zijn ploeg attent moest zijn. Na 24 minuten had PSV, dat speelde zonder Denzel Dumfries en Donyell Malen, het zichzelf wat dat betreft makkelijk kunnen maken. Na een versnelling van Cody Gakpo had Eran Zahavi de bal voor het intikken, maar hij stuitte op de doelman van FC Utrecht.

Eigen doelpunt Obispo
Hoewel de ploeg vanaf dat moment meer balbezit had, kwam het niet door de defensie van FC Utrecht heen. Ook de thuisclub drong niet echt aan, maar kwam een kleine tien minuten voor rust wel op voorsprong. Van de Streek stond bij een indraaiende vrije trap vrij en knikte via basisdebutant Armando Obispo de 1-0 op het bord. In Alkmaar nam AZ op ongeveer hetzelfde moment de leiding tegen Heracles Almelo.

Doelpunt Van Ginkel
Na rust ‘verdedigde’ PSV daardoor een voorsprong van acht doelpunten op de Alkmaarders. In de problemen kwam het echter geen moment. Hoewel AZ al snel uitliep, maakte aanvoerder Marco van Ginkel aan enige onzekerheid heel snel een eind. Vijf minuten na rust tekende de middenvelder al voor de gelijkmaker. PSV, was daarna nog enkele keren dichtbij de voorsprong, maar zo ver kwam het niet.

Debuut Shurandy Sambo
Op den duur verzoenden beide ploegen zich met een gelijkspel en bij PSV maakte Shurandy Sambo nog zijn Eredivisie-debuut. Hij en de rest van de ploeg weten op 26 mei wanneer PSV aan de route naar het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League kan beginnen. Als Manchester United de UEFA Europa League wint, stroomt het een voorronde later in en is dat begin augustus. Anders eind juli.