‘PSV blijft tobben’

Artikel
‘PSV blijft tobben’

Het zijn geen fijne tijden voor PSV. Na de opsteker van vorige week zondag tegen sc Heerenveen, volgden afgelopen week een nederlaag en een gelijkspel. Op die laatste, gisteren tegen FC Emmen (1-1) blikken de media maandagochtend terug.

‘Lijdensweg’
Het Eindhovens Dagblad spreekt van een lijdensweg voor PSV. ‘PSV blijft tobben en heeft voor de zesde keer op rij in een uitwedstrijd punten verloren. Tegen FC Emmen kwam de ploeg van Mark van Bommel niet verder dan een gelijkspel (1-1) en daardoor is de achterstand in de eredivisie op Ajax en AZ nog verder opgelopen. PSV kan met dertien punten achterstand inmiddels definitief een kruis zetten door de laatste titelaspiraties’, is er te lezen in het wedstrijdverslag van de krant.

Ihattaren: ‘Het ligt aan ons’
Volgens Mohamed Ihattaren zijn het de spelers die de slechte resultaten te verwijten valt. “Ik hoor alleen maar dat het aan de trainer ligt, dat is te makkelijk. Het ligt niet aan hem, het ligt aan ons, de spelers. Wij doen het op het veld”, zegt de jongeling in gesprek met EDTV. Daar neemt hij het ook op voor Mark van Bommel. “Hij houdt ons ook gewoon scherp, in alles. We trainen ook goed, alles is top. Nogmaals: het ligt niet aan de trainer. En uiteindelijk gaan wij dit ook rechtzetten met deze technische staf”, stelt Ihattaren.

Vertrouwen
Daniel Schwaab sprak na afloop in soortgelijke bewoordingen. De doelpuntenmaker vertrouwt erop dat PSV het tij gaat keren. “Zeker. Hij doet er alles aan en bereidt ons goed op wedstrijden voor, we weten wat er gaat gebeuren”, aldus Schwaab over zijn trainer. “We speelden dominant. Na het tegendoelpunt bleven we niet rustig genoeg om door te blijven voetballen. We hebben op dit moment niet het vertrouwen om goed om te gaan met teleurstellingen.”

Pech
Nick Viergever durfde niet te zeggen of het pech was dat PSV er niet in slaagde de kansen uit de eerste helft om te zetten in meer dan één doelpunt. De ballen gaan er niet in. Dan heb je het zelf niet goed genoeg gedaan”, zei hij bij het Algemeen Dagblad. “Na het doelpunt van Emmen waren we het even kwijt”, vervolgde Viergever. “Het viel een beetje uit elkaar. Aan de bal waren we niet vast genoeg. Dat mogen we onszelf verwijten. We proberen het elke keer. We laden ons elke keer op. Dat moet je nu weer doen. Anders kan je net zo goed niet meer komen. We moeten de boel bij elkaar gaan rapen. Je laat niet alleen jezelf in de steek, ook de fans en de club.”

Waar houdt het op?
De Telegraaf vraagt zich maandagochtend af waar het ophoudt voor PSV. Volgens het dagblad ‘lijkt de crisis geen einde te kennen’. In de laatste negen wedstrijden speelde PSV drie keer gelijk, won het één keer en leed het vijf nederlagen, somt het op. ‘Wat moet er gebeuren?’