PSV bindt Belg Matthias Verreth tot medio 2019

Artikel
PSV bindt Belg Matthias Verreth tot medio 2019

PSV heeft het contract van jeugdspeler Matthias Verreth (18) verlengd. De Belgisch jeugdinternational tekende donderdagavond een contract, dat loopt tot medio 2019. In de verbintenis is tevens een optie op een extra jaar opgenomen. Verreth begint aan zijn tiende seizoen bij PSV.

Officieus debuut
Matthias Verreth is een veelzijdige aanvaller, die sinds het seizoen 2007-2008 in de jeugdopleiding van PSV speelt en daarvoor kort in de jeugd van Lierse SK actief was. Hoewel hij officieel tot de selectie van PSV O19 behoort, was Verreth in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al actief bij Jong PSV en PSV. Tegen de amateurs van V.V. Dongen maakte hij bijvoorbeeld al zijn officieuze debuut in PSV 1 (3-1 winst), waarbij hij direct een treffer voor zijn rekening nam.

Bevestiging
Voor mij voelt dit contract als een bevestiging dat ik goed bezig ben”, sprak Verreth direct na het ondertekenen van zijn contract. "De komende periode moet ik laten zien dat ik hier in het Philips Stadion hoor.” Dat wil hij doen door zich dit seizoen in de basis van Jong PSV te knokken. “Ik moet me dit seizoen gaan aanpassen aan de Jupiler League. Zeker in het eerste half jaar. Mijn doel en hoop is om daarna in de tweede seizoenshelft uit te groeien tot een vaste waarde. Dit contract geeft me vertrouwen en het gevoel dat ik goed bezig ben.”

Matthias Verreth in actie op de Otten Cup dit jaar Matthias Verreth in actie op de Otten Cup dit jaar

Bekijk ook