PSV bereikt kwartfinale na zege op FC Volendam

PSV heeft zich dinsdagavond dankzij een 0-2 zege op FC Volendam geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt trok het duel na rust naar zich toe. Komende zaterdag is de loting voor de kwartfinale.

Wind
In de eerste helft had PSV de handen vol aan FC Volendam. Wellicht enigszins gesteund door een harde meewind waren de meeste kansen en het beste van het spel voor de thuisclub, die in Lars Unnerstall een ware sta-in-de-weg vonden. De Duitse goalie kreeg de voorkeur boven Yvon Mvogo en blonk uit met enkele katachtige reflexen.

Kans Mauro
Unnerstall kreeg oor rust veertien schoten op zich afgevuurd en zeker zijn dubbele redding op slag van rust verdiende aandacht. Uit schier verslagen positie hield hij twee Volendamse aanvallers van scoren af. PSV kon daar weinig tegenover zetten, behoudens één grote kans voor Mauro Junior. De Braziliaan werd weggestoken door Noni Madueke, maar kon doelman Roggeveen één op één niet passeren.

Madueke zet PSV op voorsprong
Daar slaagde Madueke zo’n vijf minuten na rust wel in. De Engelse aanvaller vond vanaf randje zestien de vrije hoek naast de goalie van FC Volendam en bracht PSV aan de leiding: 0-1. Die treffer bracht wat rust in het spel van de ploeg van Schmidt en via Denzel Dumfries werd het na 70 minuten bijna 0-2. De back stoomde als vanouds op langs de zijlijn en vond met een verrassende inzet de lat.

Beslissing
Van FC Volendam had PSV weinig meer te vrezen. Zo goed als de ploeg voor rust speelde, zo weinig dwong het in de tweede helft af. Het was enigszins wachten op de definitieve knock-out en die kwam vanaf de stip. Dumfries ging na een overtreding op hemzelf achter de bal staan en schoot via de handen van Roggeveen de 0-2 binnen.