PSV benoemt Luuk de Jong tot ambassadeur

PSV benoemt Luuk de Jong tot ambassadeur
2 min

Luuk de Jong vertrekt van Eindhoven voor Sevilla maar blijft als ambassadeur aan PSV verbonden. De 28-jarige international heeft het aanbod om ook na zijn transfer naar Spanje PSV te blijven vertegenwoordigen, zonder twijfel geaccepteerd. “Ik ben er trots op dat dit me is gevraagd”, reageert Luuk de Jong. “Ik zie het als een enorme eer dat ik op deze manier mijn goede gevoel bij PSV kan blijven uitdragen.”

Onuitwisbare indruk
De aanvaller is de vierde ambassadeur van PSV. Hij schaart zich in het rijtje Carlos Salcido, Francisco Rodriguez en Romário. “We hebben bij PSV echt heel veel fantastische spelers gehad, maar sommigen zijn voor ons net wat specialer gebleken”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Sommigen hebben een tijdperk op positieve wijze gekleurd of hebben PSV in een bepaald land op de kaart gezet. Romário, Salcido en Rodriguez vallen in de laatste categorie, Luuk de Jong in de eerste. Luuk kwam bij PSV in een fase van wederopbouw en heeft vanaf dag één zijn verantwoordelijkheden genomen. En dat vijf jaar lang. Hij is een winnaar gebleken, ook in moeilijke tijden. En daar houden wij van; voetballers die altijd het beste uit zichzelf willen halen, die nooit opgeven, ook niet als het tegenzit. De manier waarop Luuk PSV heeft vertegenwoordigd vinden we voorbeeldig en daarom hebben we hem gevraagd of hij op deze manier aan ons verbonden wil blijven.”

Concrete doelen
Het ambassadeurschap van PSV is een eretitel, maar niet alleen van ceremoniële waarde. De club en de ambassadeurs maken een op maat gemaakte overeenkomst. In de praktijk komt het er op neer dat PSV een aantal keer per jaar een beroep kan doen op haar ambassadeurs. PSV en Luuk de Jong gaan in overleg over de details van het ambassadeurschap en streven er naar om bij het officiële afscheid van de voetballer, later dit seizoen, de officiële benoeming te realiseren.