PSV bekert door na zege op SC Cambuur: 3-2

3 min

PSV heeft met enige moeite de derde ronde van de KNVB beker bereikt. In het Philips Stadion won de ploeg met 3-2 van SC Cambuur. Lang leek er voor PSV geen vuiltje aan de lucht, maar halverwege de tweede helft keerde de wedstrijd plots om. De ploeg wist zich echter net op tijd te herstellen.

Locadia schiet met scherp
Ten opzichte van het duel van zaterdag wijzigde Phillip Cocu zijn elftal voor de bekerwedstrijd op drie plaatsen. Remko Pasveer, Stijn Schaars en Jürgen Locadia mochten aantreden in plaats van Jeroen Zoet, de geschorste Davy Pröpper en Luciano Narsingh. Juist de vervanger van die laatste liet zien dat die keuze terecht was. In de zestiende minuut was Locadia van alle spelers in het zestienmetergebied van SC Cambuur het meest attent na een hoekschop van Maxime Lestienne, waarna hij via de binnenkant van de paal afrondde: 1-0. Niet eens zo gek veel later bood diezelfde Locadia De Jong de kans om de score op te voeren, maar een Fries been blokkeerde de poging van de PSV-aanvoerder. Op het half uur kreeg De Jong opnieuw de kans de score te verdubbelen – dit keer op aangeven van Lestienne – maar weer stond het vizier niet helemaal op scherp. Scherp was ook Kai Heerings niet in de 43e minuut, want via zijn been verdween een voorzet van Santiago Arias wél in het doel en zo tekende de Cambuur-verdediger onbedoeld voor een comfortabele 2-0 ruststand voor PSV.

Dubbelslag Ogbeche, De Jong beslissend
Daarmee leek PSV een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Ook na rust waren de betere kansen namelijk voor de ploeg van Cocu. Zo verscheen Adam Maher in kansrijke positie voor het Friese doel en werd een bal van Jorrit Hendrix net voor de lijn weggewerkt. Een dubbelslag van Bartholomew Ogbeche bracht SC Cambuur echter volledig terug in de wedstrijd. Eerst tikte de aanvaller binnen na half ingrijpen van de PSV-defensie en even later benutte Ogbeche een strafschop na hands van Schaars: 2-2. Direct na die gelijkmaker had De Jong PSV alweer op voorsprong kunnen zetten met het hoofd, maar in de tegenstoot moest PSV juist oppassen dat Cambuur niet op voorsprong kwam. Door ingrijpen van Pasveer gebeurde dat niet en nadat De Jong PSV vanaf de stip weer op voorsprong had gezet, was het verzet van de Friezen gebroken.