PSV begint voorbereiding met 3-1 zege in Dongen

Artikel
PSV begint voorbereiding met 3-1 zege in Dongen

PSV heeft het eerste oefenduel van het nieuwe seizoen met 1-3 gewonnen van V.V. Dongen. Gastón Pereiro opende op het half uur de score vanuit een strafschop, waarna PSV via Jürgen Locadia en Matthias Verreth uitliep tot 1-3. Een verslag vanuit Dongen vind je hieronder.

PSV betrad omstreeks 16.00 uur het veld | © PHOTO-PRESTIGE PSV betrad omstreeks 16.00 uur het veld | © PHOTO-PRESTIGE

Gastón Pereiro
Ruim 4000 supporters waren afgekomen op het duel tussen PSV en de kampioen van de Hoofdklasse B. Op sportpark De Biezen zagen zij Pereiro, na een wat afwachtende openingsfase van beide kanten, het eerste doelpunt van de voorbereiding maken. De buitenspeler, die tegelijkertijd het eerste doelpunt met energiedirect.nl op de borst maakte, mocht aanleggen voor een penalty nadat Locadia in de zestien werd neergelegd en faalde niet. Pereiro was aan het eind van het seizoen ook al verantwoordelijk voor het laatste doelpunt met Philips op de borst tijdens het oefenduel tegen VfL Wolfsburg.

Gastón Pereiro legt aan voor de eerste PSV-treffer van het seizoen | © PHOTO-PRESTIGE Gastón Pereiro legt aan voor de eerste PSV-treffer van het seizoen | © PHOTO-PRESTIGE

Officieus debuut Verreth en Rigo
Locadia verdubbelde twee minuten later de score. Hij zette met een geplaatst schot van afstand de 0-2 ruststand op het scorebord. Cocu greep de rust vervolgens aan om het elftal op zeven plekken te wijzigen. Brenet, Poulsen, Hendrix, Maher, Pröpper, Locadia en Pereiro verlieten het veld en voor hen verschenen Van Vlerken, Ritzmaier, Rigo, Lundqvist, Vloet, Jozefzoon en Verreth in de plaats. Met hen en de later ingevallen Laursen voor Bergwijn eindigde het duel uiteindelijk in 1-3. Via Yoffe kwam V.V. Dongen verrassend genoeg nog terug tot 1-2, maar Verreth bepaalde bij zijn officieuze debuut de eindstand tien minuten voor tijd op 1-3. Naast Verreth maakte ook Rigo zijn officieuze debuut voor PSV.

Jürgen Locadia maakte van afstand de mooiste treffer van de middag | © PHOTO-PRESTIGE Jürgen Locadia maakte van afstand de mooiste treffer van de middag | © PHOTO-PRESTIGE

Bekijk ook