PSV begint seizoen met uitzege in Groningen

Roger Schmidt heeft zijn eerste Eredivisie-zege als hoofdcoach van PSV binnen. De Duitse oefenmeester zag zijn team een gelijkmaker te boven komen en verdiend winnen van FC Groningen: 1-3.

PSV bij rust op voorsprong
Tegen FC Groningen vallen voor aanvang de basisplaatsen voor Jordan Teze, Olivier Boscagli en Mauro Junior op. De drie krijgen de voorkeur boven onder meer Timo Baumgartl, Nick Viergever en Mo Ihattaren. Dat drietal ziet vanaf de bank dat PSV prima start. De ploeg dringt de thuisclub ver terug op eigen helft en krijgt via Donyell Malen en Mauro binnen vijf minuten al twee prima kansen om de score te openen. Eenmaal redt doelman Padt, de rebound wordt verijdeld door de Groningse defensie.

PSV voetbalt daarna almaar overtuigender. Het enige wat er in het eerste half uur aan schort is een doelpunt. Dat valt na 33 minuten. Niet voor eerst kleeft de bal op dat moment op de Groningse helft aan de voet Pablo Rosario. Hij speelt hard in op Gakpo en ziet vervolgens hoe de Eindhovenaar aanneemt, opendraait en doeltreffend afrondt: 0-1. Kort daarvoor voltrok zich voor voormalig PSV’er Arjen Robben een persoonlijk drama. Een half uur nadat hij zijn rentree in de Eredivisie maakte, viel de aanvaller uit met een blessure.

De eerste treffer van het seizoen komt van de voet van Cody Gakpo De eerste treffer van het seizoen komt van de voet van Cody Gakpo

Malen herstelt tegenslag, Gakpo beslissend
Vanaf de tribune ziet hij in de tweede helft zijn vervanger al snel gelijk maken. Suslov profiteert van een haperende opbouw van PSV, dat die tegenslag echter razendsnel weer te boven komt. Drie minuten na de 1-1 leidt een flitsende uitbraak via invaller Noni Madueke en Malen namelijk alweer de 1-2. Laatstgenoemde rondt uiteindelijk af op aangeven van de Engelsman.

In de slotfase laat diezelfde Malen tweemaal de kans op een vroegtijdige beslissing liggen. Eerst ontsnappen hij en Madueke wederom aan de aandacht van de Groningse-defensie, maar staat de paal een treffer in de weg. Even later ziet de aanvaller Padt zijn strafschop keren. In de 87e minuut doet Gakpo wat hij nalaat: PSV in veilige haven schieten. Met een droge knal tekent hij voor de 1-3 en de eerste driepunter van het seizoen.