PSV al zeven jaar ongeslagen tegen FC Utrecht

PSV al zeven jaar ongeslagen tegen FC Utrecht
3 min

In speelronde 10 van de Eredivisie reist PSV af naar midden-Nederland voor een ontmoeting met FC Utrecht. PSV heeft tot nu toe nog niet verloren in de Eredivisie en is van plan deze reeks vol te houden. De vorige ontmoeting in Utrecht eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Onderling resultaat
De laatste keer dat FC Utrecht drie punten wist te pakken tegen PSV was in 2012, toen werd het 1-0. Sinds die wedstrijd heeft PSV 13 keer tegen FC Utrecht gespeeld. 12 keer werd er gewonnen en een keer werd het een gelijkspel. FC Utrecht wacht momenteel tegen geen enkele andere ploeg zo lang op een Eredivisie-overwinning als tegen PSV. Dit wordt de 50e keer dat de twee clubs tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Van deze ontmoetingen won PSV er 24, 16 keer werd het gelijk en 9 keer gingen de punten naar Utrecht

Doelpuntenregen
PSV boekte twee jaar geleden een overweldigende 1-7 winst in Utrecht, met daarbij goals van Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Marco van Ginkel en een vierklapper van Jürgen Locadia. Dit was echter niet de grootste onderlinge uitslag. Dat was in 1987 toen het maar liefst 9-0 werd in het Philips Stadion. Hans Gillhaus en Sören Lerby scoorde er beiden twee, Ronald Koeman en Frank Arnesen maakten er één en Wim Kieft mocht na een hattrick de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Effectieve aanval
Dit seizoen heeft PSV nog geen enkele wedstrijd meer dan één tegendoelpunt gekregen. De laatste keer dat een ploeg vaker dan één keer wist te scoren tegen PSV was tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse vorig seizoen, toen werd het 3-3. Op dit moment is Donyell Malen topscorer van de Eredivisie met tien doelpunten uit negen wedstrijden. Met tien goals en een assist was Malen bij elf doelpunten betrokken. Na hem volgt Steven Bergwijn die bij negen doelpunten betrokken was: zeven assists en twee goals.

Vorm
Op dit moment staat PSV tweede in de Eredivisie met 23 punten uit 9 wedstrijden. FC Utrecht staat op dit moment op de zesde plaats met 14 punten. Sinds de return tegen FC Basel heeft PSV geen wedstrijd meer verloren over alle competities. In dezelfde tijdspanne heeft FC Utrecht vier keer gewonnen, drie keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd van PSV was de 4-1 winst tegen VVV-Venlo. FC Utrecht afgelopen weekend tegen Vitesse, waar ze 2-1 verloren.

FC Utrecht - PSV is om 20.45 uur in Stadion Galgenwaard en staat onder leiding van Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2.