PSV al twintig duels ongeslagen tegen Go Ahead

Door het puntverlies van Feyenoord en Ajax vorig weekend heeft PSV weer een sprankje hoop op de titel. Wederom kan PSV op zaterdagavond de druk leggen bij de concurrenten, die een dag later spelen. Daarvoor moet wel afgerekend worden met de nummer 15 van de Eredivisie: Go Ahead Eagles.

Ongeslagen sinds 1983
PSV heeft goede ervaringen met de Adelaarshorst, want sinds 1983 is daar niet meer verloren. Go Ahead Eagles won geen van zijn laatste negen thuisduels tegen PSV in de Eredivisie. Acht keer won PSV, één keer eindigde het gelijk. Buiten dat ene gelijke spel in 1995 won PSV negentien van de twintig thuis- en uitduels tegen de Deventenaren. Alleen tegen VVV-Venlo (27) en Willem II (21) loopt een langere reeks zonder nederlaag.

Eerder dit seizoen besliste invaller Siem de Jong het treffen met Go Ahead (1-0) Eerder dit seizoen besliste invaller Siem de Jong het treffen met Go Ahead (1-0)

44 goals in 15 duels
In de laatste vijftien eredivisieontmoetingen met PSV scoorde Go Ahead slechts vijf keer. Dat terwijl PSV 44 keer scoorde in die wedstrijden. 1 van de 44 goals viel eerder dit seizoen, toen de Eagles op bezoek kwamen in het Philips Stadion en Siem de Jong in de 66e minuut de 1-0 eindstand op het scorebord zette.

Voor rust klaar
De vorige keer dat PSV uit bij Go Ahead Eagles speelde was twee jaar geleden. Voor rust was de wedstrijd toen al gespeeld, door een eigen doelpunt van Jop van der Linden en doelpunten van Memphis Depay en Andrés Guardado.