PSV Academy zegeviert bij start nieuwe seizoen

3 min

Alle teams van de PSV Academy hebben zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de beker. Er waren grote uitslagen, veel hattricks en mooie momenten.

O13 haalt uit
PSV O13 opende het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Quick. Een ruime overwinning lag in de lijn der verwachting en die volgde ook. Waar het bij rust nog 3-0 stond, liep de ploeg na rust snel uit en eindigde het in een 13-1 zege. Liam Slaats en Gennaro van der Sluis tekenden allebei voor een hattrick.

Doelpuntenmakers: Slaats (3x), Van der Sluis (3x), Ditmer (2x), Cornecion (2x), Miguel, Merién, Junior.

PSV O13-2 won op bezoek bij FC Groningen O13 door doelpunten van Bouhamdi (3x) en Smits en bekert ook verder (2-4).

PSV O14 wint Brabants onderonsje
FC Den Bosch was de tegenstander van PSV O14 in de beker. De krachtverhoudingen waren vanaf het begin duidelijk. Het werd eenrichtingsverkeer richting het doel van de Bosschenaren en PSV scoorde drie keer, eindstand: 3-0.

Doelpuntenmakers: Vullers, Cisse, Verhulst

PSV O15 walst over Quick Boys heen
De O15 van PSV werd voor deze bekerronde gekoppeld aan de amateurs van Quick Boys. Op papier dus een groot verschil en op het veld bleek dat ook. Er werd vier keer gescoord in de eerste helft, in het tweede bedrijf twee keer zoveel (12-0). Een mooi moment was dat Sven van der Plas, die deze zomer overkwam van Quick Boys, een doelpunt maakte. Ook ontving hij van zijn oude club een mooi aandenken.

Doelpuntenmakers: Bouhoudane (3x), Kuhn (3x), Waaijers (2x), Van de Riet, Quispel, Van Duiven, Van der Plas.

Dubbele hattrick bij PSV O16
PSV O16 plaatste zich zonder problemen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Tegen de amateurs van DHC blonken Elvic Jager en Koen Jongejan uit met ieder drie doelpunten.

Doelpuntenmakers: Jager (3x), Jongejan (3x), Van den Heuvel.

Nipte zege voor PSV O17
Op PSV Campus De Herdgang ontving PSV O17 de leeftijdsgenoten van NEC. De ploeg van Adil Ramzi kwam snel op voorsprong via Iggy Houben, maar echt doordrukken lukte daarna niet. Jason van Duiven besliste na een klein uur spelen de wedstrijd. De Nijmegenaren scoorde wel nog, maar dat bracht de zege niet in gevaar, 2-1.

Doelpuntenmakers: Houben, Van Duiven.

PSV O18
De O18 kwam als laatste in actie op zaterdag. Op bezoek bij de Koninklijke HFC werd er met 3-0 gewonnen, waardoor alle teams zich verzekerde van de volgende ronde in de beker. Een mooi moment was dat Fodé Fofana een doelpunt maakte. De aanvaller raakte begin mei 2019 zwaar geblesseerd en is nu weer terug te vinden op de velden.

Doelpuntenmakers: Fofana, Tielemans, Antonisse.