PSV aast op evenaring eredivisierecord

PSV aast op evenaring eredivisierecord
2 min

PSV kan zaterdag in de Nijmeegse Goffert een eredivisierecord evenaren tegen N.E.C. Als het wint heeft het 12 uitwedstrijden op rij gewonnen. Op dit moment is dat record ook al van PSV: Het stamt uit de legendarische periode 1987-1988. Een vooruitblik in feiten en cijfers.

Sterk buiten de deur
Buiten het Philips Stadion presteert PSV al maanden uitzonderlijk goed: De club is al bijna een jaar niet verslagen in uitwedstrijden. Op 19 september 2015 was Heracles Almelo de laatste club die daarin slaagde. Op dit moment heeft PSV 11 uitduels op rij gewonnen. Bij winst, zaterdagavond op het N.E.C. van Peter Hyballa evenaart PSV het record uit het gouden jaar 87-88.

Tekst loopt verder onder de afbeelding

PSV kan tegen N.E.C. een clubrecord uit het gouden jaar ervaren PSV kan tegen N.E.C. een clubrecord uit het gouden jaar ervaren

Lang ongeslagen tegen N.E.C.
In de laatste 13 wedstrijden die PSV en N.E.C. uitvochten, heeft PSV niet één keer verloren. Drie wedstrijden eindigden in gelijkspel, de andere tien keer won PSV. Voor de laatste zege van de Nijmegenaren moeten we terug naar 8 november 2008, toen een vroege goal van clubicoon Peter Wisgerhof de drie punten in de Waalstad hield.

Enkel Ajax beter
Sindsdien dus dertien keer minimaal één punt naar Eindhoven. Er is maar één club in de Eredivisie waartegen NEC op dit moment een slechtere reeks neerzet: de laatste 19 duels tegen Ajax werd er niet gewonnen. Afgelopen seizoen won PSV met 3-0 door goals van Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Marco van Ginkel.

Ofosu’s on fire
Toch moet PSV oppassen voor de nummer 12 van de Eredivisie. Verdediger Dario Dumic, bijvoorbeeld verkeert in goede vorm. Hij gaf al twee assists en scoorde één keer. Daarbij heeft kersverse N.E.C.-er Reagy Ofosu in beide thuisduels dit seizoen gescoord. Als de Duitser erin zou slagen dat tegen PSV weer te doen, evenaart hij een clubrecord van Dennis de Nooijer uit 2002. Hij was toen ook in de eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen trefzeker.

Aanvaller Ofosu is op schot voor N.E.C. Aanvaller Ofosu is op schot voor N.E.C.