Promovendus N.E.C. verrast

Promovendus N.E.C. verrast
2 min

Voor N.E.C. kan het seizoen eigenlijk al niet meer stuk. De Nijmegenaren promoveerden afgelopen seizoen als recordkampioen van de Jupiler League naar de Eredivisie en strijden daarin tegen alle verwachtingen in niet tegen degradatie, maar om Europees voetbal. Met een vijfde plaats en slechts drie punten minder dan nummer drie Heracles Almelo lonkt een sensationele rentree.

Beste sinds NAC Breda
Architect van de goede serie van N.E.C. is een oude bekende: Ernest Faber. De trainer die vorig seizoen als assistent van Phillip Cocu nog deel uitmaakte van de technische staf van PSV dat de landstitel veroverde, zet met N.E.C. tijdens zijn eerste officiële trainersklus in de Eredivisie een topprestatie neer. De Nijmegenaren geven weinig kansen weg en zijn vooral in eigen huis nagenoeg onverslaanbaar. Enkel Ajax en AZ wisten in De Goffert te winnen. Mede dat maakt N.E.C. de beste promovendus sinds NAC Breda in het seizoen 1993-1994.

Anthony Limbombe
Eén van de meest opvallende spelers van N.E.C. is Anthony Limbombe. Als de Belg zes jaar is, begint hij met voetballen bij KV Mechelen. Na een kleine vijf jaar verruilt de aanvaller de jeugdopleiding in zijn geboorteplaats voor die van KRC Genk. Daar doorloopt hij de hoogste jeugdelftallen en maakt hij al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. In totaal zou Limbombe drieënhalf seizoen bij de drievoudig kampioen van België spelen. De 24 duels in zijn tweede seizoen zou hij echter niet meer overtreffen. In januari 2014 wordt hij uitgeleend aan Lierse SK om in de zomer van datzelfde jaar een contract te tekenen in Nijmegen. Met veertien goals in 33 wedstrijden heeft Limbombe een groot aandeel in het kampioenschap in de Jupiler League. Dit seizoen staat de teller op zes goals.

PSV moet waken voor de snelheid van Anthony Limbombe | © Pics United PSV moet waken voor de snelheid van Anthony Limbombe | © Pics United