Profcontract voor Amar Catic

Artikel
Profcontract voor Amar Catic

Amar Catic heeft zijn eerste profcontract bij PSV getekend. In navolging van Robin Schoonbrood zette de 19-jarige vleugelaanvaller woensdagmiddag zijn handtekening onder een contract in het Philips Stadion. PSV bindt Catic tot de zomer van 2020 met een optie voor een extra seizoen.

Steun      
Catic, van 21 januari 1999, dwong het contract afgelopen jaar zelf af dankzij zijn goede spel bij kampioen PSV O19. De jeugdinternational van Bosnië en Herzegovina was met doelpunten en assists sinds de winterstop belangrijk voor het team van Mark van Bommel. “Ik heb dit zelf verdiend en dat maakt het nog mooier”, sprak Catic, die zijn ouders, vele familieleden en enkele vrienden mee had genomen voor het bijzondere moment, kort na de ondertekening bij PSV TV. “Iedereen die er vandaag bij is, heeft mij gesteund en geholpen om hier te kunnen staan.”

‘Mooie woorden’   
Catic speelde afgelopen voor het achtste seizoen op rij in de jeugdopleiding van PSV. Komend jaar sluit de snelle aanvaller aan bij Jong PSV, waar hij onder leiding van trainer Dennis Haar een volgende stap wil maken. Iets dat hij volgens technisch manager Marcel Brands in zich heeft. Bij het uitreiken van zijn eerste shirt vertelde Brands dat hij had genoten van Catic, het afgelopen seizoen.
“Dat zijn mooie woorden”, was Catic reactie. “Ik moest echt op gang komen, begin dit jaar. Ik heb ook wat blessures gehad, maar heb uiteindelijk het vertrouwen van de trainer gekregen en dat heeft me goed gedaan. Ik had dat nodig.”

Bekijk ook