Primeur Romero, maar Jong PSV wint niet

Ondanks een treffer van Maxi Romero heeft Jong PSV punten verspeeld tegen FC Dordrecht. De Argentijn, die een uur speelde, maakte in de eerste helft zijn eerste treffer in het rood-wit. Vanaf de bank zag hij Jong PSV vervolgens een overwinning verspelen. Het werd 2-2.

Daneels opent score vroeg
Voor rust sprong Jong PSV uiterst effectief met de kansen om. De ploeg van trainer Dennis Haar sloeg bij het eerste gevaar dat het wist te creëren direct toe. Na 8 minuten vond Daneels zichzelf vogelvrij voor doelman Janssen en daar profiteerde de Belg optimaal van. De aanvaller controleerde soepel en rondde adequaat af: 1-0. Tien minuten voor rust klonk het gejuich van de hoofdtribune op De Herdgang nog wat harder toen de 2-0 tegen de touwen ging. Alles had dat te maken met de doelpuntenmaker. Romero, die fitter en fitter lijkt te worden, tekende namelijk voor zijn eerste treffer in het rood-wit. De Argentijn, sinds vorige winter PSV’er, ontving de bal op randje zestien en stuurde Janssen met een simpele voetbeweging de verkeerde kant op: 2-0.

Daneels en Romero tekenden voor rust voor de goals Daneels en Romero tekenden voor rust voor de goals

Uit handen
Nog voor die 2-0 kwam Jong PSV een aantal maal goed weg. Zo zag Van Osch een inzet op de paal belanden en moest hij ook zichzelf strekken om een gelijkmaker te voorkomen. In de tweede helft had de doelman van Jong PSV beduidend minder te doen. Tot het laatste kwart van de wedstrijd aanbrak althans, want op dat moment tekende Cijntje voor de 2-1 en ontketende daarmee een Dordts offensiefje. Dat leidde al snel tot de 2-2 van Zamouri, die een tegenaanval doeltreffend afrondde. In de slotfase probeerden beide ploegen de wedstrijd nog wel naar één van beide kanten toe te trekken, maar misten ze daarvoor kracht.