Positieve stemming bij PSV'ers: ‘De hele teamprestatie was goed’

Positieve stemming bij PSV'ers: ‘De hele teamprestatie was goed’
3 min
PSV1

Met een 0-1 overwinning heeft PSV drie belangrijke punten gepakt tegen FC Utrecht. De winst kon ruimer, maar al met al hebben de meeste PSV’ers een glimlach op hun gezicht na de wedstrijd. Enkele spelers reageren voor de camera van ESPN.

Gakpo
De overwinning was ietwat aan de krappe kant, maar PSV domineerde het spel grotendeels. “Vooral in de tweede helft was alles onder controle, we hadden eigenlijk niet zo veel stress”, vertelt Cody Gakpo na afloop. De aanvaller gaf vandaag zijn 13e assist van het Eredivisie-seizoen: “We moesten winnen, het stond nog 0-0 dus dan blijf je alles geven. Max speelde me goed in, Zahavi stond precies waar hij moest staan. Dat is heel lekker. FC Utrecht is fysiek sterk en kan ons verrassen, maar het belangrijkste is dan om de nul te houden. Dat hebben we goed gedaan.”

Drommel
De supporters van PSV hebben Joël Drommel uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De doelman speelde een uitstekende pot, maar is nog altijd kritisch op zichzelf: “Dit geeft een goed gevoel, ik ben blij dat we winnen hier. Twee belangrijke reddingen gemaakt en de omschakeling levert ons een goal op. Hier streef je elke dag naar en ik ben blij dat ik me zo kan laten zien, maar ik ben wel altijd kritisch op mezelf. Ik moet blijven strijden en nooit opgeven, dan komt het vanzelf. Er zijn nog genoeg dingen waarin ik kan groeien, daarom blijf ik hard werken en trainen met de juiste mensen om me heen. Nu vooruit en donderdag weer een belangrijke wedstrijd spelen. 

Zahavi
De enige goal van de wedstrijd kwam van Eran Zahavi, maar hij roemt het hele team boven zijn eigen resultaat. “Het is niet mijn dag, de dag is van PSV”, vertelt de spits. “We hebben ons donderdag herpakt in een moeilijk duel en dat gaf ons motivatie voor deze wedstrijd. De hele teamprestatie was goed vandaag. Uiteindelijk is voetbal een teamsport dus ik kan heel erg genieten van dit soort wedstrijden waar er meerdere uitblinkers zijn. Dit team heeft topspelers op alle posities, dus we moeten ons allemaal goed laten zien.”