PLIC | Jong PSV buigt achterstand om en wint van Blackburn Rovers FC

Artikel
PLIC | Jong PSV buigt achterstand om en wint van Blackburn Rovers FC

Jong PSV heeft goede zaken gedaan in de derde wedstrijd van de Premier League International Cup. Het team van trainer Wil Boessen toonde zich veerkrachtig door een achterstand tegen Blackburn Rovers FC om te buigen in een 5-3 overwinning. In Engeland kende de ploeg vijf unieke doelpuntenmakers.

Jong PSV trapte af met veel andere namen ten opzichte van het laatste duel in het internationale toernooi. Enkel Bram Rovers, Muhlis Dağaşan, Koen Jansen en Julian Kwaaitaal begonnen ook tegen Wolverhampton Wanderers FC in de basis. Iggy Houben, die tegen ‘Wolves’ nog in de ploeg kwam als invaller, tekende binnen tien minuten voor de openingstreffer namens PSV. Lang konden de talenten niet genieten van de voorsprong, want een kwartier later lag de bal aan de andere kant in het net. Blackburn Rovers FC kwam op gelijke hoogte via Igor Tyjon en scoorde in minuut 35 ook de 2-1 via James Edmondson. Hij was trefzeker vanaf de stip. 

PSV liet zich niet ontmoedigen door de tegendoelpunten, want vlak voor het rustsignaal sloeg Julian toe: 2-2. In de 63e minuut, kon de thuisploeg echter weer juichen via middenvelder Jake Batty. Op aangeven van Igor Tyjon bracht hij het jonge team uit Lancashire voor de tweede keer op voorsprong. 

Ommekeer 
Jong PSV moest dus weer in de achtervolging. Met een aantal invallers, waaronder debutant Boet Mulders, zocht de club naar de gelijkmaker, en met succes. PSV liet wederom zien over een grote dosis veerkracht te beschikken. In minuut 72 liet invaller Elvic Jager zich gelden door met de 3-3 voor het zesde doelpunt van de wedstrijd te zorgen en kort daarna schoot Jevon Simons de 4-3 achter de Engelse doelman van ‘The Riversiders’. In de slotfase van het duel slaagde PSV er in het duel op slot te gooien. Robin van Duiven, ook als wisselspeler ingebracht, nam in minuut 83 de 5-3 voor zijn rekening en bepaalde daarmee de eindstand. 

Dankzij de overwinning op Blackburn Rovers FC staat Jong PSV momenteel tweede in Groep A, achter het beloftenteam van Leeds United FC. 

Opstelling
Schiks; El Meliani, Dağaşan, Gil Y Muiños, Jansen; Rovers (Van Duiven 72’), Geerts (Jager 58’), Gonzaga (Mulders 72’); Houben (Kluit 66’), Kwaaitaal (Bahaty 72’), Simons.