Phillip Cocu: ‘Winst allerbelangrijkste’

Artikel
Phillip Cocu: ‘Winst allerbelangrijkste’

Na afloop van AZ - PSV ging het voor een groot gedeelte over het doelsaldo van PSV. De ploeg kwam met 0-4 voor, maar gaf in de slotfase nog twee treffers weg. Phillip Cocu benadrukt echter vooral het belang van de drie punten. “Na een nederlaag en een interlandperiode is winnen van AZ het allerbelangrijkste”, vond Cocu. “Natuurlijk had ik liever gezien dat het 0-4 was gebleven, maar ik ben vooral blij met de zege.”

‘Blij met goede overwinning’
In zijn analyse op de wedstrijd blikte Phillip Cocu in eerste instantie terug op de persconferentie op De Herdgang van vrijdagmiddag. Daar voorspelde hij een open wedstrijd, iets dat hij zaterdag in Alkmaar zag uitkomen. “Ik had in de voorbeschouwing al aangegeven dat ik een wedstrijd als vandaag verwacht had. AZ heeft laten zien dat ze een voetballende ploeg zijn, één met kwaliteiten en één die daardoor kansen kunnen creëren. Wij zijn in staat daar goed mee om te gaan”, aldus Cocu doelend op de ruimtes die AZ met het aanvallende spel weggaf. Daarna complimenteerde de coach zijn elftal. “Als je meeneemt dat een aantal spelers zich pas vrijdag weer bij ons meldden vanwege de interlandwedstrijden en een aantal niet beschikbaar waren vanwege blessures, ben ik blij met de reactie van mijn elftal. Ik ben blij met deze goede overwinning.”

John van den Brom: ‘Opnieuw met de neus op de feiten gedrukt’
AZ-coach John van den Brom kon zich vinden in de analyse van Cocu en vond de overwinning van PSV ook verdiend. “We zijn voor de derde keer dit seizoen met de neus op de feiten gedrukt. We hebben de stap die we naar Ajax, Feyenoord en PSV willen maken niet kunnen maken. Voor de toekomst is het zaak dat we dit wel gaan doen, want het is gewoon een verdiende zege voor PSV”, vond Van den Brom, die zich in de laatste vijf wedstrijden richt op een plaats bij de eerste vier. “Dit is voor ons een harde, duidelijke les. We moeten ons richten op de derde of vierde plaats. Die willen we veilig stellen.”