Phillip Cocu waakt voor 'stug' N.E.C.

Phillip Cocu waakt voor 'stug' N.E.C.
3 min

Na een eredivisievrij weekend, hervat PSV de competitie met een uitwedstrijd bij N.E.C. Een elftal dat deze zomer een volledig nieuw gezicht kreeg. Trainer Ernest Faber vertrok en met hem vele spelers. Hoofdcoach Phillip Cocu waakt voor het vernieuwde N.E.C. zo vertelde hij vrijdagmiddag tijdens het wekelijkste persgesprek. “Het is een gevaarlijke tegenstander om tegen te spelen.”

‘Misstap rechtzetten’   
Met zeven wedstrijden in 22 dagen staat PSV voor een drukke periode. Zoals altijd is de eerstvolgende voor Cocu en zijn ploeg het belangrijkst. Dat benadrukte de coach tijdens het persgesprek op De Herdgang vrijdagmiddag, die daarom ook inging op de kwaliteiten van PSV’s tegenstander van zaterdag. “N.E.C. is een heel stugge ploeg, met een goed defensief blok en veel snelle spelers in de aanval, die ze met direct spel proberen te bereiken. Een gevaarlijke tegenstander om tegen te spelen. Voor ons is er bovendien alles aan gelegen om de misstap van voor de interlandperiode recht te zetten.”

‘Tevreden over transferperiode’        
Cocu verwelkomde deze week ook zijn internationals terug op De Herdgang en trainde zo voor het eerst met de groep waar hij het de rest van het seizoen mee op titeljacht gaat. “We weten nu met welke groep we sowieso tot de winterstop gaan werken. Dat is fijn voor de spelers, maar ook fijn voor de technische staf", vindt de trainer. "Er is bij ons op transfergebied minder gebeurd dan ik had verwacht. Ik heb altijd gezegd dat een aantal mutaties in de selectie goed is voor een groep. Wij zijn tevreden hoe het uiteindelijk is verlopen. Er heerst een goede balans tussen spelers die zijn gekomen en vertrokken”, aldus Cocu, die tevreden is met het niveau van zijn ploeg. “Ik denk dat wij op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar.”

Zinchenko ontbreekt nog                      
Bij PSV ontbreekt zaterdag de geblesseerde Jürgen Locadia, die kampt met een liesblessure. Ook Luuk Koopmans is er wegens een al langer lopende blessure niet bij. Oleksandr Zinchenko zit eveneens niet bij de selectie. Voor hem komt het duel met N.E.C. volgens Cocu nog te vroeg. Siem de Jong reist met Jong PSV mee naar Breda en zal daarom morgen ook niet bij de selectie zitten.