Phillip Cocu verwacht veel van topper

Artikel
Phillip Cocu verwacht veel van topper

Volgens hoofdcoach Phillip Cocu staat zondag maar in het teken van één ding. De koppositie in de Eredivisie veroveren. Daarbij wilde hij niet te veel kijken naar de afgelopen Europese week, waarin zowel PSV als Feyenoord indruk maakten. “Je kunt van alles bedenken, maar we moeten vooral zorgen dat we zondag winnen”, aldus Cocu op het persgesprek.

‘PSV niet verder dan Feyenoord’
In een drukbevolkte perszaal op De Herdgang vertelde Cocu dat er hem alles aan gelegen is zondag de koppositie te veroveren. Iets dat bij winst bewerkstelligd wordt. Tegelijkertijd beseft de trainer dat het heel lastig wordt tegen titelconcurrent Feyenoord. “Je kunt niet zeggen dat wij verder zijn dan Feyenoord", vindt hij. "Feyenoord doet het erg goed. En ik heb aan het begin van het seizoen al aangegeven dat ik verwacht dat ze samen met ons en Ajax om de titel gaan strijden. Dat bevestigen ze, ook Europees”, aldus de trainer doelend op het duel van de Rotterdammers tegen Manchester United (1-0 winst).

Cocu verwacht ‘fantastische topper’
Over de ontwikkeling van zijn eigen elftal is de trainer tevreden. “Het vertrouwen in onszelf is groot. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de Champions League-finalist van vorig jaar. We mogen zondag een wedstrijd op hoog niveau verwachten. Er zullen twee ploegen in het veld staan die elkaar niet veel ontlopen. Dat maakt het op voorhand een fantastische topper.”

Blessures         
Tegen Feyenoord mist Cocu zeker nog Jürgen Locadia. De aanvaller, vanochtend aandachtig toeschouwer van de training, herstelt nog steeds van een liesblessure. Siem de Jong komt vanavond in actie bij Jong PSV, maar dat heeft niet direct consequenties voor de wedstrijd tegen Feyenoord. “Het is niet uitgesloten dat hij zondag op de bank zit”, aldus Cocu. Over de inzetbaarheid van Oleksandr Zinchenko kon Cocu zich nog niet uitlaten. “Dat is hoogst twijfelachtig en afhankelijk van de training van zatedag. Vandaag (vrijdag red.) ging het goed.”

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video