Phillip Cocu over PSV - Feyenoord

Artikel
Phillip Cocu over PSV - Feyenoord

Hoofdcoach Phillip Cocu gaat zondag tegen Feyenoord vol voor de drie punten. “Het is een belangrijke wedstrijd, zo vroeg in het seizoen. We moeten de wil tonen om tot het gaatje te gaan”, aldus Cocu op het persgesprek op sportcomplex De Herdgang vrijdagmiddag.

Fitte groep voor Cocu
Volgens Cocu gaat hij met een fitte selectie op naar de eerste topper van het seizoen. Enkel de langer geblesseerde Florian Jozefzoon en Jetro Willems zijn niet inzetbaar. “We hebben een fitte groep. Héctor Moreno is fit, heeft heel de week meegetraind en heeft de manier van spelen leren kennen. Hij is inzetbaar. Of hij wel of niet speelt, zien we zondag”, sprak Cocu. Op het persgesprek ging de hoofdtrainer verder in op de ingeleverde doelpuntproductie, want met het vertrek van Memphis en Wijnaldum heeft PSV 36 doelpunten ingeleverd. Die treffers moeten volgens Cocu door het hele team gecompenseerd worden. “De doelpunten die weg zijn gevallen, moeten niet alleen worden opgevangen door de nieuwe jongens. Iedereen heeft kunnen zien dat we in staat zijn kansen te creëren, we zijn alleen nog niet altijd effectief geweest. Het hele team moet ervoor zorgen dat dat verbeterd wordt. Ook de achterhoede bijvoorbeeld.”

‘Feyenoord beter dan vorig jaar’
Tegenstander Feyenoord is tot nu toe ongeslagen. Cocu vindt dat de Rotterdammers er ten opzichte van vorig seizoen op vooruit zijn gegaan. “Het is een goede ploeg. Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen. Het zal lastig worden. De noodzaak om drie punten te halen is groter geworden, maar de competitie wordt zondag nog niet beslist. Al lijkt het me duidelijk dat we willen winnen”, besloot hij.  

Bekijk ook