Phillip Cocu over PSV - FC Groningen

Artikel
Phillip Cocu over PSV - FC Groningen

Hoofdcoach Phillip Cocu was na afloop van de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tevreden met de reactie van zijn ploeg na het gelijkspel tegen ADO Den Haag. “Iedereen verwachtte dat we het vandaag recht zouden zetten. Dat is naar mijn idee goed gelukt”, aldus Cocu.

Reactie Phillip Cocu
Op de persconferentie vergeleek Cocu de wedstrijd met de eerdere ontmoeting tussen PSV en FC Groningen tijdens de Johan Cruijff Schaal. “Ik vond ons wat sterker dan tijdens die wedstrijd. Met name achterin stonden we beter. Deze 2-0 overwinning is een prima resultaat om mee verder te gaan. Te beginnen met de wedstrijd tegen SC Heerenveen volgende week”, vond Cocu. De trainer was blij met het spel van zijn ploeg, maar constateerde tegelijk dat zijn team nog een stukje beter kan. “We zitten nog zeker niet op onze top. Er zit nog rek in. Als we dadelijk iedereen bij elkaar hebben, kunnen we nog verder groeien. De automatismen en onderlinge afstemming zal gedurende het seizoen nog verbeteren”, verwacht Cocu. Speciale complimenten had de coach overigens voor Joshua Brenet, die de afgelopen dagen behoorlijk wat kritiek over zich heen kreeg. “Hij heeft het goed ingevuld. Dat mag na de afgelopen dagen best gezegd worden. Ik vind dat hij zich goed heeft hersteld, zeker na alle kritiek van deze week.”

Reactie Groningen-trainer Erwin Van de Looi:
Erwin van de Looi hield het na afloop kort. De trainer van FC Groningen had weinig positieve woorden voor zijn ploeg bewaard. “Dit is teleurstellende middag”, sprak hij na een zucht. “We hebben tot nu toe dominant en goed voetbal laten zien, maar vandaag waren we onherkenbaar. Het was veel te afwachtend van ons. We geven de goals echt weg. In duels waren we niet stevig genoeg en ik vond ons slordig aan de bal. We hebben vandaag verdiend verloren.”

Bekijk ook