Phillip Cocu over aanloop PSV - FC Groningen

Artikel
Phillip Cocu over aanloop PSV - FC Groningen

Hoofdcoach Phillip Cocu nam na afloop van de vrijdagochtendtraining de tijd om de pers te woord te staan tijdens het wekelijkse persgesprek op sportcomplex De Herdgang. Daar keek hij vooruit naar de wedstrijd van komend weekend en blikte hij terug op het gelijkspel van afgelopen dinsdag tegen ADO Den Haag. “Kijkend naar het resultaat hebben we een valse start gemaakt. Dat moeten we zondag rechtzetten.”

PSV gebrand op de zege
Volgens Cocu is zijn groep dan ook gebrand op een overwinning. “De jongens kijken uit naar spelen in eigen stadion. Dat voel je in de groep. Ze hebben er allemaal zin in om zondag vol voor een goed resultaat te gaan. Dat zullen we ook moeten”, doelde de hoofdcoach op het puntenverlies van afgelopen dinsdag. “We hebben daar twee punten verloren. Gelukkig heb ik ook heel veel goede dingen gezien. Ons spel was al beter dan tegen FC Groningen. We hadden zelfs nog kunnen winnen. Met Luuk de Jong hadden we in die bijzondere slotfase nog een goede kans.”

Cocu: ‘Zeges komen niet aanwaaien’
Desondanks constateert Cocu dat zijn ploeg nog niet is, waar hij over een aantal weken moet zijn. “Natuurlijk hebben we nog veel te verbeteren. We gaven nog te veel vrije trappen en corners weg bijvoorbeeld. Overwinningen komen nou eenmaal niet aanwaaien. We zullen hard moeten werken om resultaten te behalen. Je kunt niet op 80% een wedstrijd ingaan. Niet als speler en ook niet als team.” Tot slot ging de trainer ook nog even in op de situatie van aanwinsten Gastón Pereiro en Simon Poulsen. Waar eerstgenoemde vrijdag met een masker trainde, werd Poulsen door Cocu tegen ADO gepasseerd. “Simon begint het echter steeds beter op te pikken”, sprak Cocu. “Hij is constant bezig zichzelf te verbeteren. Wat dat betreft gaat het de goede kant op. Pereiro is zondag gewoon inzetbaar. Natuurlijk moest hij wennen aan het masker, maar ik ga er van uit dat het goed komt.”