Phillip Cocu kijkt uit naar ‘serieuze test’

Phillip Cocu kijkt uit naar ‘serieuze test’
3 min

In Zeist blikten Phillip Cocu en Luuk de Jong vrijdagmiddag vooruit op de eerst officiële wedstrijd van het seizoen. Samen met collega’s Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt van Feyenoord stonden trainer en aanvoerder de pers te woord in aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal van zondagavond. “Het is een goed teken dat we hier weer staan”, vindt trainer Phillip Cocu.

Cocu: ‘Feyenoord verder dan vorig jaar’
PSV aast op de elfde Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie. De ploeg van trainer Phillip Cocu won de eerste prijs van het seizoen vorig jaar voor de tiende keer. Tegenstander toen was FC Groningen, maar Feyenoord wordt een maatje groter geacht. Ook door Cocu zelf. “Dit is een wedstrijd tegen een tegenstander van formaat. Feyenoord is verder dan het vorig jaar was. Ik verwacht een interessante krachtmeting. Ik zie Feyenoord als één van de drie grote titelkandidaten voor komend seizoen. Ik verwacht dat zij zich samen met ons en Ajax in de strijd om het kampioenschap mengen.”

De Jong wil revanche
Luuk de Jong heeft inmiddels een goede relatie met de prijs opgebouwd. De aanvaller won er twee in dienst van FC Twente en was vorig jaar met twee doelpunten bepalend in zijn eerste Johan Cruijff Schaal met PSV. “Ik heb er nu drie gewonnen, en daarin heb ik drie keer gescoord. Ik hoop zondag ook weer belangrijk te zijn”, sprak De Jong, die ook aast op revanche. “Ik kan niet tegen m’n verlies. Ik baal dat we dinsdag niet van FC Eindhoven wonnen. Dat wil ik zondag rechtzetten.” Waar De Jong zelf fit genoeg is, mist PSV zondag verdediger Héctor Moreno wel. Voor de Mexicaan komt de wedstrijd wegens een blessure nog te vroeg. “We willen niet onnodig veel risico met hem nemen”, aldus Cocu.

Luuk de Jong wil revanche voor de X tegen FC Eindhoven | © SOCCRATES Luuk de Jong wil revanche voor de X tegen FC Eindhoven | © SOCCRATES

Feyenoord
Feyenoord won de Johan Cruijff Schaal voor het laatst in 1999. Het is één van de redenen dat captain Dirk Kuyt zondag debuteert in de seizoensopener. “Ik heb een behoorlijk lange carrière gehad, maar pas de laatste vijf jaar is het me gelukt ieder jaar een prijs te winnen. Dat wil ik dit jaar weer. Ik ben blij dat we met Feyenoord meteen de kans krijgen om misschien niet de meest begeerde, maar wel een mooie prijs te pakken”, opende Kuyt, die PSV de terechte kampioen noemde. “Dat denk ik wel. PSV is een uitgebalanceerde ploeg. Het geeft ons de kans om te laten zien dat we gegroeid zijn. We willen laten zien dat we ons met PSV kunnen meten.”