Phillip Cocu: ‘Dure nederlaag’

Phillip Cocu: ‘Dure nederlaag’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu sprak op de persconferentie in het Polman Stadion van een teleurstellende avond. “We lopen tegen een dure nederlaag aan”, aldus de coach in Almelo.

Phillip Cocu baalt
PSV gaf tegen Heracles een vroege voorsprong uit handen door twee doelpunten vlak voor rust. “Een aantal jongens dacht na twintig minuten dat het wel wat rustiger aan kon. Maar in de Eredivisie kun je geen wedstrijden op 75 procent winnen”, vond een balende Cocu. “We hebben het ritme iets te veel laten zakken. We verloren veel te veel duels. De nederlaag hebben we aan onszelf te wijten”, analyseerde hij. Na rust kantelde het duel wat. PSV had controle, maar kansen werden er weinig afgedwongen. “We waren vandaag niet bij machte ons favoriete spel te spelen. Het positiespel liep niet echt. In de tweede helft hebben we het qua strijd aardig opgepakt, maar doelpunten kwamen er niet meer. Ik feliciteer Heracles met de knappe overwinning. Zij speelden zoals wij dat dinsdag speelden. Ze hadden de absolute wil om te winnen.”

John Stegeman trots
Heracles Almelo-trainer John Stegeman zat er een stuk vrolijker bij. Logisch want na de zege op PSV is zijn ploeg minstens een dag koploper van de Eredivisie. “Dit is heel erg gaaf. Ik had dit niet durven dromen”, zei hij. “Een compliment voor mijn groep, ik ben trots.” De overwinning verbaasde Stegeman enigszins, zeker vanwege de vroege goal van PSV. “We hadden heel veel moeite in het begin van de wedstrijd. Pas na twintig minuten kregen we wat grip op de wedstrijd. Toen konden wij pas gaan aanvallen. Dat resulteerde in twee mooie doelpunten. Vooral de tweede was fantastisch uitgespeeld.” Na rust was het vooral tegenhouden, erkende de trainer van Heracles. “Je weet dat PSV in de tweede helft gaat komen, maar we hebben heel goed verdedigd. Dat onze achterhoede de topspelers van PSV heeft kunnen tegenhouden maakt me trots”, besloot hij.