Phillip Cocu: Doel bereikt

Artikel
Phillip Cocu: Doel bereikt

Op de persconferentie na afloop van PSV - De Graafschap sprak Phillip Cocu over een uitstekend eerste uur. “We speelden goed voetbal met veel kansen en veel druk naar voren. We laten alleen na om het duel helemaal in het slot te gooien”, aldus de trainer op de persconferentie.

Cocu: ‘Doel bereikt, maar te onrustig’
Vanzelfsprekend ging Cocu daarna in op het feit dat zijn ploeg De Graafschap terug in de wedstrijd liet komen. Volgens de trainer ontbrak het in die fase te veel aan organisatie in zijn team. “Als je als ploeg voelt dat de krachten iets wegvloeien, moet je compacter spelen. Ik vond dat we dat niet goed deden. We hadden de kracht niet om goed in de organisatie te staan. In de eindfase werd de wedstrijd heel onrustig, terwijl dat niet had gemogen. Het is belangrijk dat we uiteindelijk winnen, want dat betekent de koppositie. Dat was het doel vooraf.”

Penalty’s en blessure Guardado
Cocu besprak daarna ook de gemiste strafschop van Locadia. Van de laatste twaalf penalty’s die PSV nam, miste het er acht. “Dat zijn geen cijfers die bij PSV passen”, vond Cocu waarna hem werd gevraagd of hij niet beter zelf achter de bal kan staan. “Nou, mij kun je ze beter ook niet laten nemen”, reageerde Cocu met een knipoog, doelend op de gemiste strafschop in de halve finale van het WK ’98. “Maar dit mag niet. Het gaat ons te moeilijk af. Op dit moment is het nog niet bepalend, maar er zitten altijd wedstrijden bij waarin het wel beslissend is. Ik sluit niet uit dat we naar andere spelers gaan kijken.” Tot slot sprak de trainer over het uitvallen van Guardado. Over de ernst van de blessure is nog weinig bekend, maar Cocu vreest dat de reserve-aanvoerder even uit de roulatie is. “Maandag zal naar onderzoek duidelijk worden hoe het met zijn hamstring is, want daar zit het. Ik kan op dit moment niet zeggen hoe groot de schade is. We hopen natuurlijk dat het meevalt, maar ik vrees dat hij wel even aan de kant staat.”

Jan Vreman: ‘Hoopte op een wondertje’
De Graafschap-trainer Jan Vreman hoopte na de 3-2 van Straalman stiekem op een punt, maar noemde de nederlaag van zijn ploeg desondanks verdiend. “Als je de hele wedstrijd ziet is het een terechte nederlaag, maar ik denk dat we dicht bij een wondertje waren”, aldus Vreman. “ Als je hier naar toe gaat, weet je van te voren dat het een heel moeilijke avond gaat worden. In de eerste helft werden we van alle kanten weggespeeld, 3-0 viel nog mee. Uiteindelijk komen we nog heel mooi terug in de wedstrijd. Het is jammer dat we daarna in de omschakeling geslacht worden.”