Phillip Cocu blikt vooruit op Heracles-PSV

Phillip Cocu blikt vooruit op Heracles-PSV
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag tijdens het persgesprek op sportcomplex De Herdgang vooruit op het eredivisieduel van dit weekend tegen Heracles. Zaterdag trapt PSV om 19.45 uur af tegen de verrassende nummer twee uit Almelo. Bij winst is PSV minimaal een dag koploper van de Eredivisie. “Ook hier hebben we de punten weer nodig”, vergeleek Cocu het duel tegen Manchester United met die van zaterdagavond.

Cocu: Met vertrouwen naar Heracles
Op de persconferentie kwam Cocu in eerste instantie terug op de 2-1 zege van afgelopen dinsdag. Na vragen van de pers, vergeleek hij dat duel met de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarbij waakte hij voor verslapping. “De overgang kan lastig zijn. We hebben een grote wedstrijd gespeeld, maar we moeten in staat zijn de knop om te zetten. We hebben de punten ook hier weer nodig”, sprak Cocu. De coach gaf daarna aan dat het resultaat in een grote wedstrijd juist ook positief kan werken. “Het geeft vertrouwen om een tegenstander van dat niveau te verslaan. Soms wordt er wat anders gevraagd om te winnen, je moet in staat zijn een goed resultaat te halen. Dat hebben we uitstekend gedaan en moeten we meenemen naar Almelo. We hebben in ieder geval voldoende vertrouwen om positief naar de wedstrijd toe te leven.”

Héctor Moreno
Over tegenstander Heracles Almelo sprak Cocu vervolgens met respect. “Zij hebben tot nu toe uitstekende resultaten behaald wat bewijst dat het een goede solide ploeg is, die weinig ruimte weg geeft. Ze hebben gevaarlijke jongens op de flanken en met Wout Weghorst een goed aanspeelpunt. We hebben vorig jaar zelf kunnen zien dat het nooit makkelijk is om daar te spelen”, aldus de hoofdcoach doelend op de nipte 1-2 zege van een jaar geleden. PSV won destijds door een doelpunt in de slotminuut van verdediger Karim Rekik. Een andere verdediger die deze week flink besproken werd, is Héctor Moreno. De Mexicaan was betrokken bij de tackle waarbij linksback Luke Shaw zijn been brak. Donderdagmiddag ging Cocu samen met Moreno naar Shaw toe om hem sterkte toe te wensen. Steunbetuigingen die Shaw graag ontving. “Het feit dat hij ons wilde ontvangen zegt daarbij genoeg”, aldus Cocu. “We hebben hem persoonlijk sterkte gewenst en gelukkig was de ergste pijn bij hem al wat minder. Ik denk dat het goed is dat wij even langs zijn geweest. We zullen Shaw ook helpen wanneer we iets voor hem kunnen betekenen.”

Update Guardado
Ook Andrés Guardado raakte in het duel van dinsdag geblesseerd. Daardoor is de Mexicaan er tegen Heracles zeker niet bij. “We kunnen niet precies zeggen hoe lang dat duurt”, zei Cocu daarover. “Dat is gewoon nog niet duidelijk, want daarvoor moet eerst de zwelling in zijn enkel afnemen.” Er was ook goed nieuws uit de ziekenboeg: Adam Maher keert terug in de wedstrijdselectie voor het duel met Heracles.