Phillip Cocu acht PSV klaar voor Feyenoord

Artikel
Phillip Cocu acht PSV klaar voor Feyenoord

Phillip Cocu acht zijn team klaar voor de topper tegen Feyenoord. Dat vertelde de hoofdcoach vrijdagmiddag tijdens het persmoment op De Herdgang. “Het vertrouwen is na de ongelukkige wedstrijd tegen sc Heerenveen echt niet weg”, vertelde Cocu.

'Wat ik deze week heb zien ontstaan, doet me goed'
Volgens de trainer is zijn team, ondanks de tik in Friesland, langzaam maar zeker beter aan worden. “Je moet niet weglopen voor kritiek, maar het vertrouwen is na de ongelukkige wedstrijd tegen sc Heerenveen echt niet weg. Het team is groeiende, steeds meer bezig met elkaar. Zowel op het veld als daar buiten zijn spelers met elkaar aan de slag gegaan. Wat ik deze week heb zien ontstaan, doet me goed. Garanties op een goed resultaat zondag geeft dat natuurlijk niet. Hopelijk is het terug te zien en kunnen we er met de supporters zondag een mooie dag van maken.”

Open duel 
Cocu verwacht tegen Feyenoord een open wedstrijd. “Dat zijn wedstrijden tussen PSV en Feyenoord de afgelopen jaren altijd geweest. Vermoedelijk is dat zondag opnieuw zo. Verder verwacht ik een beladen, spannende wedstrijd waarin tactiek een grote rol zal spelen. Beide teams zijn er veel aan gelegen om zondag te winnen. Over de instelling hoef je je in topwedstrijden als deze geen zorgen maken.”

Lozano ontbreekt 
Eerder op de dag werd bekend dat PSV tegen Feyenoord niet kan beschikken over aanvaller Hirving Lozano. De Mexicaan kreeg tegen sc Heerenveen een directe rode kaart en is, ondanks een beroepszaak in Zeist, voor twee duels (en één voorwaardelijk) geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB. “Wie hem vervangt zien we zondag.” Naast Lozano mist PSV enkel de al langer geblesseerde Luuk Koopmans.