Philips Stadion voor N.E.C. onneembare vesting

Philips Stadion voor N.E.C. onneembare vesting
2 min

Nog nooit verloor PSV thuis tegen N.E.C. 39 keer kwamen de Nijmegenaren op bezoek, 35 keer won PSV. Een voorbeschouwing in cijfers en weetjes.

Vijf duels, één tegendoelpunt
In de laatste vijf eredivisieduels tegen N.E.C. kreeg PSV maar één tegendoelpunt. Dat was vorig seizoen, in de laatste thuiswedstrijd van PSV tegen N.E.C. (2-1). Christian Santos benutte toen een penalty. In diezelfde vijf wedstrijden scoorde PSV zestien keer.

Evenaring
Als PSV opnieuw niet verliest, evenaart het twee reeksen van Ajax, dat 40 thuisduels op rij ongeslagen bleef tegen een tegenstander (N.E.C. en Willem II). Het record is in handen van Feyenoord, dat 48 thuisduels op rij ongeslagen is tegen een specifieke tegenstander (NAC).

Voor rust klaar
Eerder dit seizoen in De Goffert eindige het 4-0 voor PSV. Bart Ramselaar, Gastón Pereiro, Joshua Brenet en Luuk de Jong zorgden toen dat PSV voor rust al klaar was met N.E.C.

Slechte reeks
De huidige nummer twaalf van de Eredivisie is bezig aan een mindere reeks. N.E.C. verloor de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie tegen Feyenoord, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Bovendien scoorde N.E.C. al twee uitduels op rij niet. De laatste overwinning van N.E.C. was op 22 januari thuis tegen Roda JC.