Persconferentie | ‘We willen laten zien dat we kunnen overwinteren’

Persconferentie | ‘We willen laten zien dat we kunnen overwinteren’
2 min
PSV1

Voor het eerst in vijf jaar is het Philips Stadion het decor voor een wedstrijd van het Europese hoofdtoernooi. PSV wil zich herpakken na het verliesduel tegen Arsenal, zo vertelt Hoofdcoach Peter Bosz.

Vertrouwen
Het niveau van de UEFA Champions League, in wedstrijden tegen Europese grootmachten, ligt hoog. “Op dit tempo komt het altijd aan op kwaliteit, en daar hebben we heel veel van. Het is dan ook niet zonder reden dat we koploper zijn in de competitie, met weinig tegengoals en veel doelpunten.” 

Luuk looft speelstijl
De aanvoerder ziet kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. “Ik denk dat we nu een heel ander team zijn dan vorig jaar”, geeft Luuk aan. “Toen wisten we thuis te winnen, dus kansen zijn er zeker.” Peter Bosz vult hem aan: “We willen laten zien dat we kunnen overwinteren in dit toernooi. Het is pas de tweede wedstrijd, dus het kan nog alle kanten op."

Luuk draagt met een totaal van elf doelpunten goed bij aan doelpuntenproductie van PSV (38). Hij looft de speelstijl van dit PSV 1. “Doordat we hoog druk zetten komen we vaker in scoringspositite. Dat is voor een spits heel lekker.” 

Vraagteken
Jerdy Schouten moest de laatste twee competitieduels missen. Het is nog onzeker of hij weer inzetbaar is tegen de ploeg uit Andalusië, laat Bosz weten. “Pas na de training van vanmiddag wordt duidelijk of hij fit genoeg is voor morgen.”