Persconferentie | ‘We meten ons graag met de beste teams’

Persconferentie | ‘We meten ons graag met de beste teams’
2 min
PSV1

PSV 1 sluit op dinsdagavond zijn UEFA Champions League-groepsfase af tegen het Engelse Arsenal FC. Waar het uitduel eerder dit seizoen verloren werd van de Premier League-club, is Hoofdcoach Peter Bosz gemotiveerd om in eigen huis resultaat te boeken.

Dat zal de oefenmeester in ieder geval zonder Jerdy Schouten, Hirving Lozano en Noa Lang moeten doen. ‘Chucky’ is geschorst en tevens nog niet volledig hersteld van een blessure, evenals zijn collega-vleugelaanvaller Noa. Jerdy mistte de laatste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, en het lijkt erop dat hij ook de wedstrijd tegen Arsenal FC aan zich voorbij moet laten gaan. “Al moet dat wel nog blijken uit de laatste training voor de wedstrijd. Ik stel alleen maar spelers op die honderd procent fit zijn. Of Jordan Teze mee kan spelen wordt dan ook duidelijk.” De verdediger mistte het gewonnen duel met de Friezen nadat hij geblesseerd uitviel tegen Feyenoord. 

Een beter resultaat
In de eerste speelronde van het toernooi ging de overwinning naar ‘The Gunners’: in het Emirates Stadium werd het 4-0. De Hoofdcoach hoopt vijf speelrondes later op een ander wedstrijdverloop. “Ik weet dat we beter zijn geworden en ben benieuwd of we dat daadwerkelijk kunnen laten zien. In de wedstrijd in Londen creëerden we weinig en kwam de tegenstander vaak voor onze goal, dat wil ik nu omdraaien.” Beide ploegen zijn al gekwalificeerd voor de knock-outfase van de UEFA Champions League, maar Bosz is niet van plan achterover te leunen. Hij denkt daarbij aan de PSV-aanhang. “We willen de supporters een mooie, PSV-waardige wedstrijd voorschotelen. Een duel waar ze van kunnen genieten.” 

Meten met de besten 
Er verschijnt een lach op het gezicht van middenvelder Malik Tillman wanneer hij het heeft over het prestigieuze toernooi. ‘’Het is heel gaaf om mee te spelen op dit niveau, hier droomde ik van als kind.” De Amerikaan kijkt uit naar het duel op dinsdagavond. “Ik verwacht een intense, moeilijke wedstrijd. Het verandert niks aan de stand, maar toch spelen we ergens voor. We meten ons graag met de beste teams, dat maakt het een belangrijk duel.”