Persconferentie | Peter Bosz prijst uitblinker Malik Tillman

Artikel
Persconferentie | Peter Bosz prijst uitblinker Malik Tillman

PSV zet ook tegen FC Volendam de perfecte reeks voort. Malik Tillman maakte zijn basisdebuut en was meteen belangrijk. Hoofdcoach Peter Bosz had na afloop van de wedstrijd lovende woorden over voor de aanvallende middenvelder.

De goede seizoenstart van PSV stemt Bosz tevreden. Ook het creëren van maar liefst 38 kansen ziet Bosz als iets positiefs. Wél zouden er meer doelpunten gescoord moeten worden. “We hebben enorm veel kansen gecreëerd en dat hebben we heel goed gedaan. FC Volendam kon bijna niet counteren; ook dat doe je goed. Tegelijkertijd moeten we veel meer scoren en was het balverlies wat we leden onnodig. We hebben een heleboel goed gedaan en ook een heleboel niet goed. Dat zit in die 38 kansen opgesloten”, aldus Bosz die dat het ongrijpbare in het voetbal noemt.

Waanzinnige basisdebutant
De Hoofdcoach had complimenteuze woorden over voor Malik Tillman, wie in eigen huis zijn basisdebuut maakte. “Ik vond Malik waanzinnig vanavond. Hoe hij het doelpunt van Guus voorbereidt, daar wegdraait en de hoeveelheid ballen die hij afpakte was geweldig”, vertelt Bosz die vond dat de aanvallende middenvelder een grote bijdrage leverde aan de dominantie van PSV. “Dit is wat ik van hem verwacht met én zonder bal. Wij hebben allemaal zijn potentieel gezien vanavond. Het publiek heeft kunnen zien waar hij toe in staat is en dat is héél veel.”

Veel kansen
Malik Tillman was zelf ook erg tevreden over het optreden van PSV en hemzelf, maar zag tegelijkertijd verbeterpunten. “De tegenstander heeft het goed gedaan. Onze afwerking was niet goed genoeg en hun keeper was scherp. We willen iedere wedstrijd winnen en ook zoveel mogelijk doelpunten scoren.”

De Amerikaan was erg blij met zijn basisdebuut en lichtte een aantal positieve punten uit. “Ik heb het team geholpen en daar ben ik heel blij mee. Het is positief dat we deze hoeveelheid kansen hebben kunnen bewerkstelligen tegenover een verdedigend ingestelde ploeg”, vertelt Tillman wie een korte blik vooruitwerpt op de Champions Leaguewedstrijd tegen Sevilla FC van volgende week. “Het wordt een mooie wedstrijd waarbij een overwinning noodzakelijk is. We zullen het publiek laten zien wat we kunnen.”