Persconferentie | ‘De combinatie van tegengoals en veel scoren is het mooiste'

Artikel
Persconferentie | ‘De combinatie van tegengoals en veel scoren is het mooiste'

PSV ontvangt in speelronde zeven van de Eredivisie FC Volendam in het eigen Philips Stadion. Hoofdtrainer Peter Bosz spreekt zich lovend uit over de prestaties van zijn spelers, maar wijst ook aandachtspunten aan.

De club onderhoudt een perfecte reeks in de Eredivisie, met zes overwinningen uit evenveel wedstrijden. Ondanks de goede seizoenstart van PSV ziet Bosz nog genoeg ruimte voor verbetering. Zo zou hij meer doelpunten willen zien van zijn ploeg. “Dat is iets waar me op moeten trainen, door spelers vaker in schietkans te brengen', aldus Bosz. “Het gaat niet direct om het afmaken van een bal of niet. Ik denk vooral dat we vaak in de situatie komen waarin we een laatste, bepalende pass kunnen spelen, maar dat deze vervolgens niet aankomt.” 

Focus 
FC Volendam staat momenteel 17e op de Eredivisie-ranglijst, en wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen (W0-G1-V4). Het verschil op de ranglijst is voor Bosz geen reden om achterover te leunen. “Het is natuurlijk prachtig als je van Ajax en Feyenoord wint, maar kampioen word je juist tegen de kleinere clubs. Daarom wil ik ook niet over de wedstrijd tegen FC Volendam heen kijken. We moeten altijd scherp zijn op het behalen van drie punten.” 

Het recept voor weinig tegengoals is volgens Bosz geen breinbreker. “Door goede voetballers op te stellen, en een gebalanceerde manier van spelen te handhaven." Aanvoerder Luuk de Jong krijgt lof van de Hoofdcoach, vanwege zijn verdedigende input: “Het verdedigen begint bij hem. Als aanvallers goed druk zetten, gaan middenvelders daarin mee en zodoende krijgen onze verdedigers het minder zwaar. De combinatie van weinig goals incasseren en veel scoren is het mooiste.”