Pereiro jaagt op record Romário, imposante reeks Malen

Artikel
Pereiro jaagt op record Romário, imposante reeks Malen

Na de midweekse topwedstrijd tegen FC Barcelona in de UEFA Champions League, hervat PSV zondagmiddag de Eredivisie met opnieuw een mooi duel. In De Kuip in Rotterdam is Feyenoord de tegenstander. Een affiche met de nodige historie, zoveel is al bekend. Statistiekenbureau Gracenote somde een aantal interessante feiten op.

Drie op een rij
PSV won in het seizoen 2017 - 2018 twee keer van Feyenoord. In Eindhoven werd het 1-0, in Rotterdam was de eindstand 1-3. Als PSV zondag weer wint, is dat dus de derde zege op rij op Feyenoord in de Eredivisie. De laatste keer dat dat gebeurde, was in de periode september 2007 - december 2008.

Mark en Gio
PSV-trainer Mark van Bommel en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst speelden samen bij het Nederlands elftal en FC Barcelona. De laatste keer dat ze samen op het veld stonden, was tijdens de WK-finale van 2010.

Champions League-winnaars
Het trainersduo won op 17 mei 2006 samen de Champions League. Ze wonnen op die dag met FC Barcelona van Arsenal. Zowel Van Bommel als Van Bronckhorst stond die dag in de basis.

4 tegen 180
PSV stond dit eredivisieseizoen pas 4 minuten op achterstand. Dat was tegen FC Groningen. Het minst van alle ploegen. Feyenoord keek 180 minuten tegen een achterstand aan.

Luuk on fire, maar meestal niet tegen Feyenoord
Luuk de Jong is met 12 doelpunten in 13 competitieduels topscorer van de Eredivisie.  Hij scoorde in 8 van zijn laatste 9 eredivisiewedstrijden. In het hele afgelopen seizoen maakte hij ook 12 treffers. Tegen Feyenoord kwam De Jong al 10 competitieduels op rij niet meer tot scoren.

Pereiro jaagt op record Romário
Gastón Pereiro scoorde in zijn laatste 3 duels tegen Feyenoord. Scoort de Uruguayaan zondag ook, dan is dat dus de 4e achtereenvolgende wedstrijd tegen de Rotterdammers dat hem dat lukt. De enige PSV’er die dat ooit ook deed, is Romário. De Braziliaan deed dat in de periode 1991 – 1993.

Lozano nog nooit eerder tegen Feyenoord
Hirving Lozano speelde nog nooit eerder tegen Feyenoord in de Eredivisie. De Mexicaan was vorig seizoen in beide duels geschorst. Lozano kwam in de Johan Cruijff Schaal al wel uit tegen de Rotterdammers.

Imposante reeks Malen
Als PSV wint van Feyenoord en Donyell Malen in actie komt, zet de aanvaller een bijzondere prestatie neer. Malen is dan namelijk ongeslagen in alle 18 eredivisiewedstrijden waarin hij in actie kwam. Iets wat alleen PSV’er Leandro do Bomfim lukte tussen 2002 en 2005.