PEC Zwolle dit seizoen gevaarlijk in uitwedstrijden

Artikel
PEC Zwolle dit seizoen gevaarlijk in uitwedstrijden

PEC Zwolle verloor woensdag op bezoek bij AZ Alkmaar en is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Zwollenaren willen zich revancheren in de wedstrijd tegen PSV en kunnen daarbij rekenen op goede statistieken in uitwedstrijden.

PEC Zwolle sterk in uitwedstrijden
PEC Zwolle bezet momenteel een knappe vijfde plaats in de Eredivisie. De achterstand op PSV bedraagt zestien punten. Veel van de punten behaalden de Zwollenaren in uitwedstrijden. De formatie van trainer John van ’t Schip ging slechts in één van de acht uitwedstrijden onderuit. Op 22 december verloor PEC Zwolle bij ADO den Haag met liefst 4-0.

PEC Zwolle heeft moeite met PSV
PSV verloor in de Eredivisie slechts één van de laatste twaalf duels met PEC Zwolle: 1-3 op 18 januari onder toenmalig hoofdcoach Dick Advocaat. Tienmaal won de ploeg, eenmaal werd het gelijk. In de laatste drie thuisduels tegen PEC Zwolle wist PSV in elke wedstrijd minimaal drie keer te scoren. In het seizoen 2015-2016 werd PSV op de laatste speeldag kampioen op bezoek bij PEC Zwolle. Van ’t Schip wist als speler nooit te winnen van PSV.