Overzicht | Jong PSV Vrouwen en PSV O14 kampioen

Artikel
Overzicht | Jong PSV Vrouwen en PSV O14 kampioen

Jong PSV Vrouwen en PSV O14 verzekerden zich afgelopen weekend van het landskampioenschap. Beide teams wonnen een thuiswedstrijd op PSV Campus De Herdgang en dat volstond voor het binnenhalen van de titel. PSV O16 won een belangrijke wedstrijd op weg naar de titel, enkele andere jeugdteams haalden het afgelopen weekend uit. Een overzicht.

Jong PSV Vrouwen
Jong PSV Vrouwen haalde afgelopen zaterdag op overtuigende wijze de titel binnen. Op eigen veld won de ploeg met 4-0 van FC Twente. Doelpunten kwamen op naam van Fleur Stoit, Senna Koeleman, Dieke van Straten en Leticia Ferreira Moreno Santos. Het team verloor dit seizoen slechts een wedstrijd en won er tot op heden liefst twintig.

O14
PSV O14 stelde de titel veilig door met 4-2 te winnen van Sparta Rotterdam. Gennaro van der Sluis scoorde twee keer, Amir Bouhamdi en Noah Fernandez maakten de andere doelpunten. De ploeg wipte zo op de ranglijst over concurrent Ajax heen. In het bekertoernooi neemt het elftal het komende week op tegen Feyenoord.

Overtuigende cijfers
PSV O13, PSV O15 en PSV O18 lieten er afgelopen weekend geen gras over groeien. De ploegen bleken op schot en boekten overtuigende zeges. O13 won door doelpunten van Thomas Smits (2x), Obama Appiah, Micaiah Osei en Soudais el Hadj Dani met 5-0 van ADO Den Haag. PSV O16 liep door doelpunten van Dean IJssel de Schepper (3x), Benjamin Khaderi, Battal Duldar en Raf Vullers uit naar een 6-2 overwinning op Sparta. PSV O18 liet in een oefenduel geen spaan heel van Vitesse. De ploeg won met 8-2.

Kampioenskoers
PSV O16 boekte een belangrijke zege op weg naar het kampioenschap. De ploeg won met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Ajax. Peter Quispel schreef het belangrijke doelpunt op zijn naam. Op 4 juni spelen de mannen van trainer Kevin Moeliker op PSV Campus De Herdgang een beslissingswedstrijd tegen AZ.