Overzicht | Druk weekend voor PSV Academy

Artikel
Overzicht | Druk weekend voor PSV Academy

De teams van de PSV Academy kwamen afgelopen weekend weer in actie. Zo werd O17 landskampioen, speelden O18 en O14 bekerwedstrijden en nam O13 deel aan een internationaal toernooi. Een overzicht.

Kampioen
PSV O17 werd afgelopen zaterdag in Amsterdam kampioen. De ploeg van Theo Lucius versloeg concurrent Ajax met 3-0. Doelpunten werden gescoord door Jason van Duiven (2x) en Julian Kwaaitaal.


Beker- en oefenwedstrijden

PSV O18 en PSV O14 speelden afgelopen weekend een bekerwedstrijd. O18 verloor in de halve finale na penalty’s van AZ. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren. PSV O14 won op bezoek bij Excelsior met 4-0. Doelpunten kwamen op naam van Liam Slaats, Kyano Penso, Fabian Merién en Shuryjano Cornecion. PSV O16 verloor een oefenduel tegen Anderlecht met 0-1.

Toernooi
PSV O13 nam verleden week deel aan de Joinville Cup. De ploeg eindigde het toernooi uiteindelijk als zevende. Na een slechte start met een verlies en een gelijkspel herpakte de ploeg zich drie overwinningen in de resterende poulewedstrijden. In de kwartfinale werd na strafschoppen verloren van Hertha BSC. Obama Appiah werd topscorer van het toernooi.