Oud-doelman Pim Doesburg op 77-jarige leeftijd overleden

Oud-doelman Pim Doesburg op 77-jarige leeftijd overleden
2 min

Met verdriet heeft PSV kennis genomen van het overlijden van voormalig doelman Pim Doesburg. De Rotterdammer speelde 264 duels namens PSV. Doesburg is 77 jaar geworden.

Sparta en PSV
Pim Doesburg stond als keeper gedurende twee perioden onder contract bij PSV. Van 1967 tot 1970 en 1980 tot 1987 keepte hij 264 wedstrijden in het eerste van de club (Europees, beker en Eredivisie). In de tien jaar daar tussen speelde Doesburg voor Sparta Rotterdam in zijn geboortestad. Daar brak Doesburg in de jaren 60 ook door.

Recordhouder
Sparta en PSV zijn de enige twee clubs die Doesburg versleet. Hij verkast de eerste keer naar PSV als Jan van Beveren hem onder de Sparta-lat verdringt. Als die naar PSV gaat, vertrekt Doesburg weer naar Sparta. Als opvolger voor Van Beveren komt hij een tweede keer naar Eindhoven en stopt pas als hij 43 is. In de Eredivisie komt hij tot liefst 687 optredens in totaal (216 namens PSV), een record dat tot op de dag van vandaag staat.

Tweemaal kampioen
Doesburg maakte de opkomst van PSV als één van de grote clubs van Nederland net niet mee, maar groeide bij zijn terugkeer in de jaren 80 wel uit tot vaste waarde. In de seizoenen 1985-1986 en 1986-1987 werd hij kampioen in Eindhoven. Doesburg kwam daarnaast tot 8 interlands. Na zijn laatste kampioenschap besloot hij zijn actieve carrière af te sluiten en werd Doesburg keeperstrainer bij onder meer Sparta Rotterdam, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Historie