Oproep | Meld je aan als gastgezin voor PSV Academy

Artikel
Oproep | Meld je aan als gastgezin voor PSV Academy

PSV Academy is op zoek naar nieuwe gastgezinnen die jonge talentvolle voetballers, die niet uit de regio Eindhoven komen, willen begeleiden. Een gastgezin biedt deze jeugdspelers de kans om zich volledig op hun sport en school te richten.

Waarom een gastgezin?
Een jeugdspeler heeft logischerwijs niet altijd de juiste leeftijd, de vaardigheden en/of behoeften om al zelfstandig te wonen. Voor deze talenten is een gastgezin de ideale uitkomst. In een gastgezin kunnen de voetballers wennen aan het weg zijn uit hun thuisomgeving, maar heeft het nog wel de structuur van een gezinssituatie. Een gastgezin is de tussenstap naar zelfstandigheid. Hoeveel dagen een jeugdspeler in zijn gastgezin verblijft, is maatwerk per individu. Dit kan variëren van een dag in de week tot zelfs volledig inwonend (spelers uit het buitenland). Het is belangrijk dat een gastgezin in Eindhoven of de directe omgeving (straal van 10 kilometer) woont. 

Speler en gastgezin, een goede match
Op dit moment verblijven 22 jeugdspelers van PSV Academy in gastgezinnen. Ieder talent komt uit een andere thuissituatie. Ze komen uit verschillende culturen en hebben verschillende gewoontes, behoeftes, regels en wensen. Het is belangrijk dat PSV uiteenlopende gastgezinnen tot haar beschikking heeft om tot een goede match te komen. Tijdens het intaketraject worden de verwachtingen met het gastgezin besproken. 

Begeleiding vanuit PSV 
Als gastgezin kun je ook begeleiding verwachten vanuit PSV door middel van contactmomenten en kennissessies, om elkaar beter te leren kennen en ervaringen te delen. Omdat we gastgezinnen dankbaar zijn voor hun bijzondere bijdrage voor onze spelers, bieden we hen ook graag wat extra’s. Zo worden gastgezinnen uitgenodigd voor wedstrijdbezoeken, rondleidingen, de nieuwjaarsreceptie en ontvangen ze jaarlijks een kerstpakket. 

Meld je nu aan!
Ben je sociaal, gastvrij, topsportminded, woon je in Eindhoven en denk je als gezin een bijdrage te kunnen leveren aan de topsportbegeleiding van onze jeugdspelers? Laat hieronder je gegevens achter en er wordt vrijblijvend contact met je opgenomen.

Ik meld me graag aan als gastgezin!

Bekijk ook