Oppermachtig PSV verslaat Vitesse met ruime cijfers

Artikel
Oppermachtig PSV verslaat Vitesse met ruime cijfers

In het GelreDome weet PSV op overtuigende wijze Vitesse opzij te zetten. De ploeg scoort vijf keer en neemt de drie punten mee naar Eindhoven. Na de ruime overwinning op NAC Breda weet PSV weer te overtuigen.

Droomstart
Na een sterke overwinning in het KNVB Bekertoernooi wilde PSV ook een goed resultaat in de Eredivisie behalen. Drie punten pakken in Arnhem was het doel, en daar werd snel een stap naar gezet. Binnen vijf minuten was het al raak. Noni Madueke sneed door de Arnhemse defensie heen als een heet mes door boter. De Engelsman leverde een strakke voorzet op Götze, hij stuitte op de doelman maar de rebound was prooi voor Zahavi: 0-1. Nog voordat Vitesse zich kon herpakken deed PSV weer een prima poging. Na een combinatie met Zahavi en Madueke kon Phillipp Mwene een strakke voorzet geven op Götze, die van dichtbij net niet de keeper wist te passeren. PSV gunde Vitesse geen ruimte om op adem te komen.

PSV-trein
Ook Cody Gakpo wilde een duit in het zakje doen. Met een schot van afstand stelde hij de reflexen van doelman Houwen onder de proef. Mauro JR wilde de rebound gebruiken om een voorzet te leveren, maar stond buitenspel. De Braziliaan werd alsnog zijn kans gegund en benutte deze. Hij schoot vanuit een lastige hoek en wist Houwen te verrassen voor de 0-2. De PSV-trein denderde door en weer was er een hoofdrol voor Madueke. De Engelsman had geen moeite met de laatste linie van Vitesse en danste als het ware om zijn tegenstanders heen. Na weer een knappe actie leverde hij een strakke voorzet op Gakpo die ijskoud wist af te ronden. Na een half uur op de klok stond het al 0-3, wat tevens de ruststand was.

Op rozen
Vitesse zette alles op alles om voor een stunt te zorgen, maar PSV bood weinig ruimte. Her en der deed de thuisploeg een poging, maar het mocht niet baten. Bij het eerste wisselmoment kwamen Carlos Vinícius en Ritsu Doan in het veld. Eerstgenoemde had maar drie minuten nodig om tot scoren te komen. Mwene leverde een parel van een voorzet in het zestienmetergebied van Vitesse. Ibrahim Sangaré ving deze beheerst op en legde de bal af op Vinícius, die de aanval afmaakte. Een al comfortabele voorsprong werd nog ruimer. 

Heer en meester
Ook Doan was nadrukkelijk aanwezig. Na een goede combinatie met invaller Joey Veerman kon hij een goede voorzet afleveren, maar Vitesse kon de inzet ternauwernood blokkeren. Het harde werk van de Japanner werd beloond. In de slotfase deed hij een poging van afstand en wist hij Houwen te verrassen. Zijn schot ging in het net en de 0-5 verscheen op het scorebord. Daarmee was het klaar. PSV was heer en meester in Arnhem en de cijfers lieten het zien. Vijf goals en drie punten.