Opnieuw seizoenseinde tegen PEC Zwolle

Opnieuw seizoenseinde tegen PEC Zwolle
2 min

PSV heeft goede herinneringen aan het seizoen afsluiten tegen PEC Zwolle. Vorig jaar werd op bezoek in Zwolle op de laatste dag de titel gepakt. Vandaag staan PSV en PEC weer tegenover elkaar.

8 mei 2016
Jürgen Locadia opende toen de score en Luuk de Jong breidde die met twee goals verder uit. Ouasim Bouy maakte de enige Zwolse treffer. Door de 1-1 van Ajax in Doetinchem kroonde PSV zich die speeldag onverwachts tot kampioen. Alle drie de doelpuntenmakers van toen zouden vandaag weer tegenover elkaar kunnen staan, ware het niet dat Bouy vorige week een rode kaart kreeg en deze speelronde geschorst is.  

3-1 voor PEC
PSV heeft ook minder goede herinneringen aan de Zwollenaren, zo verloor de ploeg onder Dick Advocaat in 2013 in eigen huis het eerste duel na de winterstop met 1-3 van PEC, het is de laatste uitzege van PEC bij PSV. In het kampioensjaar 2014-2015 verloor PSV uit bij PEC, ook met 3-1. Het was toen één van de in totaal vier verliezen die PSV dat seizoen in de Eredivisie leed.

Vier overwinningen op rij
Inmiddels gaat het al een tijdje goed tegen PEC, eerder dit seizoen won PSV met 4-0 in Zwolle, door doelpunten van Nicolas Isimat-Mirin, Jorrit Hendrix, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Het was PSV’s vierde overwinning op rij, zowel uit als thuis, tegen PEC Zwolle. Tegen geen enkel team heeft PEC momenteel een langere reeks met eredivisienederlagen.

De Jong topscorer tegen PEC
PSV scoorde zelfs in alle vier de laatste ontmoetingen minimaal drie keer. Topscorer in de onderlinge duels tussen PSV en PEC is Luuk de Jong. Hij scoorde in alle vijf de eredivisieontmoetingen die hij tegen PEC speelde en maakte in totaal zes goals tegen de tegenstander van vandaag.