Opnieuw fantastisch weekend PSV Academy

4 min

Nadat vorig weekend vrijwel alle jeugdteams wisten te winnen, was dat dit weekend weer het geval. Zeven wedstrijden werden er gespeeld. PSV won er daarvan zes (één gelijk).

PSV O13-1 wint opnieuw met grote cijfers (9-1)
Nadat de ploeg vorig weekend met 5-0 wist te winnen van Vitesse, werd vandaag Excelsior verslagen met 9-1. Net als vorige week blonk Cornecion uit. De jeugdspeler scoorde zelf tweemaal en gaf twee assists. Ook Van der Sluis zijn naam stond vaak op het scoreformulier: hij scoorde ook twee keer en gaf één assist. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen.

Doelpuntenmakers: Fernandez, Slaats, Shuryjano (2), Wennekes, Van der Sluis (2), Dumbili, eigen doelpunt

PSV O13-2 boekt dezelfde monsterscore als vorig weekend (0-13)
FC Den Bosch verloor vorig weekend met 13-0 van de leeftijdsgenoten van PSV. Dit weekend was het Roda JC dat met dezelfde cijfers verloor. Bij rust stond PSV al met 6-0 voor. In de tweede helft werd de score opgevoerd naar een eindstand van 0-13. Uitblinker met vijf goals was Bouhamdi. De jeugdspeler scoorde vorige week ook al zeven (!) goals.

Doelpuntenmakers: Bouhamdi (5), Beerens (3), Colaes (3), El Hadj Dani (2)

PSV O14 pakt eerste punt van de competitie (1-1)
Na twee nederlagen op rij tegen Feyenoord en Ajax pakte de ploeg van El Idrissi vandaag een punt tegen Excelsior O14. Dankzij een goal van Oesterholt werd het 1-1 op PSV Campus De Herdgang. PSV kwam op voorsprong, maar helaas scoorde de tegenstander vijf minuten na de PSV-goal. Aankomend weekend reist de ploeg af naar Arnhem voor een uitwedstrijd bij Vitesse.

Doelpuntenmaker: Oesterholt

Ruime zege PSV O15 bij Alphense Boys (1-4)
Na een weekend zonder competitievoetbal mocht PSV O15 vandaag weer aan de bak in Alphen aan den Rijn. De ploeg van trainer Heilmann scoorde vandaag viermaal en boekte zo de tweede overwinning in de competitie (eerder werd Vitesse met 5-1 verslagen). Dankzij deze twee zeges staat het op plek twee in de ranglijst. Sparta boekte net zoveel overwinningen, maar heeft een iets beter doelsaldo. Volgende week komt Feyenoord op bezoek.

Doelpuntenmakers: Zimuangana, Van de Riet, Bouhoudane, Van Duiven

PSV O16 zet uitstekende competitiestart voort (0-5)
Een heerlijk begin van de competitie voor PSV O16. Het team van coach Moeliker won eerder al met 4-0 bij Feyenoord en versloeg Ajax met 2-0 in Amsterdam. Vrijdagavond werd ook Vitesse eenvoudig verslagen. In Arnhem werd het 0-5. PSV O16 staat met negen punten uit drie wedstrijden alleen aan kop. Elf goals gescoord, nul tegen!

Doelpuntenmakers: Geerts, Jager (2), Jongejan (2)

Topweek voor PSV O17 (4-1)
Trainer Ramzi kan terugkijken op een goede week met zijn team. Op dinsdag won de ploeg met 3-1 op Varkenoord van Feyenoord en vandaag werd sc Heerenveen met 4-1 verslagen. Vooral in de eerste helft was het eenrichtingsverkeer op PSV Campus De Herdgang. AZ is de volgende opponent op 23 september.

Doelpuntenmakers: Babadi (2), Lourens, Putters

Fofana blinkt opnieuw uit bij winnend PSV O18 (1-4)
Ruud van Nistelrooy maakte vrijdagmiddag met zijn team de reis naar Heerenveen, waar sc Heerenveen de tegenstander was. De trainer zag zijn team na een halfuur spelen op achterstand komen, maar draaide uiteindelijk de achterstand om in een 4-1 overwinning. Aanvaller Fofana blonk ook dit weekend uit met een hattrick. Vorig weekend wist de jeugdspeler ook al vier keer te scoren. Aanstaande woensdag speelt het team de topper tegen AZ.

Doelpuntenmakers: Fofana (3), Bougafer